Rivada dobio ugovor za veze sa katastrofama

понеделник, 11 декември 2023 02:59

Svemirska mreža Rivada, uprkos tome što još uvek nema svoju satelitsku flotu u orbiti, obezbedila je još jedan koristan ugovor. Tekniam, američka kompanija koja pruža hitnu povezanost za odgovor na katastrofe i oporavak.
Rivada planira flotu od 600 letjelica laserski povezanih satelita u niskoj Zemljinoj orbiti.
Izvršni direktor Tekniama, Andrew Heaton, prokomentarisao je: “Tekniam-ov RUCS je najsavremenije rešenje za reagovanje u vanrednim situacijama, vojsku i oporavak od katastrofa i veoma smo uzbuđeni što ćemo iskoristiti satelitsku povezanost Rivade sledeće generacije kako bismo našu uslugu podigli na potpuno novi nivo. OuterNET je potpuno međusobno povezana orbitalna mreža koja efikasno služi kao naša privatna mreža u svemiru, sposobna da usmerava saobraćaj gigabitnim brzinama sa jednog satelita na drugi bez potrebe za kapijom na Zemlji. Za naša rješenja, to je zaista važno ne samo za brzinu i sigurnost već i za pokrivanje”.
Declan Ganley, izvršni direktor Rivada Space Networks, dodao je: “Oduševljeni smo što podržavamo novi Tekniam-ov daljinski univerzalni komunikacioni sistem (RUCS). Rivada Networks je ranije pružao nagrađivane hitne komunikacijske usluge u SAD-u kupcima, uključujući Nacionalnu gardu i vodeće policijske snage”. Ganley je dodao: “Sada sa potpuno novim tipom LEO sazviježđa, The OuterNET omogućava satelitima da prevaziđu svoju tradicionalnu ulogu ‘punila praznine’ i naša potpuno međusobno povezana svemirska mreža, nezavisna od zemaljske infrastrukture, ubrzano postaje mreža izbora za otpornu i sigurnu komunikaciju”.

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.