Претставата „Бакхи-краток преглед на распадот” на Битолскиот театар, најдобра на МТФ „Војдан Чернодрински"

сабота, 15 јуни 2019 14:03

Претставата на Битолскиот народен театар „Бакхи- краток преглед на распадот” според Еврипид, во режија на Игор Вук Торбица, е најдобрата претстава во целина на годинашниов, 54. МТФ „Војдан Чернодрински”, соопшти денеска фестивалското жири во состав Бедија Беговска, претседател и членовите Љиљана Благојевиќ и Маја Вељковиќ. Претставата доби награда и за најдобрата режија, за режисерот Игор Вук Торбица. 

Повеќе

Најави се