Potvrđeno naše pisanje: Novi pad profita BH Telecoma

петок, 28 јули 2023 10:21

Kompanija BH Telecom zabilježila je novi pad profitabilnosti u prvoj polovini ove godine, vidi se iz polugodišnjeg izvještaja, čime se potvrđuje jučerašnje pisanje portala BiznisInfo.ba.
Firma je u prvoj polovini ove godine imala ukupne prihode od 256,8 miliona KM, što je značajan rast u odnosu na 237,3 iz prve polovine prošle godine.
No, čista zarada, odnosno neto dobit, iznosila je 23,9 miliona KM, u odnosu na oko 25,3 miliona KM iz prve polovine prošle godine.
Ukupni rashodi su narasli na 230,3 miliona, sa 209,2 miliona maraka.
BH Telecom je u cijeloj prošloj godini imao dobit od oko 55 miliona KM. To je znatno manje u odnosu na 2021. godinu kad je dobit bila 63,3 miliona KM.
Pad profitabilnosti nastavljen je i u prvoj polovini 2023. godine.
Podsjetimo da je BH Telecom jučer poslao saopštenje za javnost u kojem je objavio tek šture podatke i pohvalio sa rastom prihoda. No, nisu naveli podatak da je došlo do pada dobiti, što je ključni pokazatelj poslovanja jedne kompanije.
79

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.