Polsat preuzima 4fun TV kanale

петок, 28 јули 2023 10:22

Poljska Polsat Plus Group postala je većinski dioničar kompanija koje uključuju web stranicu i TV kanale 4fun.tv, 4fun Kids i 4fun Dance.
Kao rezultat toga, broj muzičkih kanala u njenom portfelju porastao je na 10. Prema grupi, koja nije dala nikakve finansijske detalje transakcije, Mateusz Gorecki će ostati predsjednik obje kompanije.
Stanislaw Janowski, predsjednik Telewizja Polsat, rekao je: „Mi tretiramo stjecanje dionica u 4fun i Naekranie.pl kao dugoročnu investiciju. Uvjereni smo da će zahvaljujući našoj aktivnoj podršci i zalaganju pozicija i značaj oba brenda dinamično rasti”.
Prema Press.pl , Digital Network, kompanija koja se kotira na NewConnect-u, posjeduje 51% prodanih dionica u Naekranie.pl Polsat Investments Limited za 9,2 miliona PLN (2,06 miliona eura). Preostale dionice u Naekranie.pl – prema podacima iz Državnog sudskog registra – pripadaju Epicom Limited, većinskom dioničaru Digitalne mreže (bivši 4fun Media). Ova kompanija je 2022. godine prodala svoju podružnicu 4fun svom vlasniku za 5,4 miliona PLN.
U 2022. Naekranie.pl je imao 3,5 milijuna PLN prihoda od prodaje (povećanje od 5,9 %) i neto dobit od 1,3 milijuna PLN (pad od 12,6 %). U junu 2023. web stranicu je posjetilo 1,2 miliona korisnika interneta.
U međuvremenu, 4fun.tv emituje se od februara 2004. godine, a 4fun Dance, sa poljskom plesnom muzikom, prisutan je na tržištu od kraja septembra 2011. godine, nakon što je pokrenut kao TV Disco.
4fun Kids je debitovao u septembru 2020.
64

Polsat Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.