Pokrenuta je platforma TRT Afrika

среда, 5 април 2023 08:55

Turska javna radiodifuzna korporacija Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) povećava broj svojih usluga na stranim jezicima pokretanjem novih radiodifuznih aktivnosti. Glavni emiter u Turskoj pokrenuo je TRT Afrika – novi projekat posvećen Africi i promociji afričkog imidža u svijetu.
TRT Afrika je 7. TRT projekat za strane zemlje, koji već ima TRT World, TRT Arapça, TRT Russian, TRT Deutsch, TRT Français i TRT Balkan. Nisu svi međunarodni projekti razvijeni u tradicionalnom linearnom prijenosu, a više kao streaming platforma. TRT želi da prikaže Afriku kakva jeste i ispriča priče o Africi koje do sada nisu ispričane. Cilj mu je pružiti jedinstven digitalni sadržaj o lokalnim temama u Africi za cijeli svijet i zadovoljiti potrebe za informacijama afričke dijaspore širom svijeta. Svojim projektom treba da dopre do preko 72 miliona primalaca, stvarajući sadržaj na engleskom, francuskom, svahiliju i hausa. TRT Africaće raditi u desetinama afričkih zemalja od Gambije do Maroka, od Nigerije do Kameruna. Time će se proširiti dugogodišnja posvećenost Turske Africi, pružajući platformu da se glasovi Afrike čuju i slave širom svijeta. Emiter ima planove za više streaming servisa. TRT Spanish i TRT Persian su u pripremi .
satkurier.pl
55

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.