Otrov za spas - Discovery predstavlja ljude koji skupljaju zmijski otrov

среда, 1 јуни 2016 15:52

Serija Lovci na otrov prati četiri ekipe stručnjaka za lov na zmije koji putuju svijetom u potrazi za najopasnijim zmijama poznatim ljudima. Premda svaki od lovaca uživa u uzbuđenju potjere, svi dijele isti zajednički cilj - spasiti ljudske živote. Od močvara Floride do ravnica Oklahome, od divljine Australije do pustinje Arizone, ekipe na svakom koraku riskiraju svoje živote. S više od 600 vrsta otrovnih zmija koje žive na svijetu, samo jedan pogrešan korak mogao bi im biti i posljednji. Lovce na otrov pratite na Discovery Channelu petkom u 20 h.


Zmije otrovnice svake godine napadnu više od 100.000 ljudi, a tisuće njih zbog toga premine ili završi u bolnici. Protuotrov koji spašava živote izrađuje se upravo uz pomoć smrtonosnog zmijskog otrova. Posljednjih je godina potražnja za zmijskim otrovom na rekordnim razinama jer se osim u proizvodnji protuotrova, koristi i u vrhunskim medicinskim istraživanjima za borbu protiv dijabetesa, raka i bolesti srca. Sve je veći pritisak na profesionalcima koji prikupljaju tu iznimno otrovnu tekućinu.

Discovery Channel

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.