Obustavljena isplata dividende BH Telecoma za 2022. godinu

понеделник, 16 октомври 2023 10:01

Na 77. redovnoj Skupštini Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, održanoj 9. oktobra 2023. godine, donesena je odluka o neusvajanju obračuna i isplate dividende za 2022. godinu putem Registra vrijednosnih papira u FBiH.
Cijeneći navedeno, Uprava Društva će izvršiti konsultacije sa većinskim dioničarem, odnosno Vladom Federacije Bosne i Hercegovine oko pokretanja procedure donošenja prijedloga nove odluke o prijedlogu raspodjele dobiti i shodno istoj i prijedloga odluke o obračunu i isplati dividende za 2022. godinu putem Registra vrijednosnih papira u FBiH.
 Nakon izvršenog usaglašavanja sa većinskim dioničarem, novi prijedlozi citiranih odluka će se uputiti u dalju proceduru kako bi Skupština Društva iste razmatrala u toku 2023. godine.
Podsjetimo da je nova Uprava, na čelu s Amelom Kovačevićem kao generalnim direktorom, prije nekoliko dana preuzela rukovođenje BH Telecomom.
Vlada FBiH ima oko 90 posto dionica BH Telecoma, a ostalo su mali dioničari.
biznisinfo.ba

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.