Nakon Dubrovačke televizije ugašen i Radio Jug

петок, 1 март 2024 07:33

Prva lokalna televizijska stanica iz Dubrovnika, Dubrovačka televizija nakon 18 godina, prestala je s radom. Ubrzo nakon gašenja DU TV-a slušatelji su saznali da se gasi i Radio jug.
Problemi Dubrovačke televizije nisu nastali od jučer, zapravo odluka o gašenju rezultat je svega što se događalo u ovoj medijskoj kući tijekom godina, a eskaliralo je ove godine. Prvo im je direktor Tomislav Tabak naprasno dao otkaz, kasnile su plaće, račun je bio blokiran da bi u konačnici došlo do objave kako prestaju s emitiranjem programa. Djelatnici televizije javno su obznanili kako su ih većinski vlasnik Orsat Zovko i direktorica Nikolina Dvorski obavijestili da je tvrtka ponovno u blokadi te kako će se do kraja ovog tjedna proglasiti stečaj zbog lošeg poslovanja i nedostatka sredstava.
Nakon toga do kraja fubruara prestala je emitovati i DU TV kao i Radio Jug. Kako neslužbeno doznajemo i jedan i drugi medij koji su u suštini pripadali istom nakladniku, Orsat Zovku, vratili su pismenim putem svoje koncesije regulatoru, Agenciji za elektroničke medije.
Ovo je drugi put da je gradska radijska koncesija vraćena regulatoru nadležnom za dodjelu koncesija. Ta činjenica zapravo jasno ukazuje kako u Dubrovniku nema tržišnih uvjeta za postojanje dvije lokalne televizije i dvije lokalne radijske postaje.
Nakon gašenja DU TV-a i Radio Juga u Dubrovniku i županiji i dalje egzistiraju Libertas TV i Radio Ragusa.
I jedan i drugi medij snažno su etablirani na području DNŽ i imaju brojnu i postojanu publiku.
Lokalni mediji inače su pred brojnim izazovima uslijed razvoja tehnologija i digitalne transformacije. Nove strategije za angažman publike i distribuciju sadržaja zasigurno će u budućnosti oblikovati i dubrovačku medijsku scenu.The post Nakon Dubrovačke televizije ugašen i Radio Jug first appeared on DVB Portal.

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.