Nakon 15 godina: U Njemačkoj se gasi velika online trgovina

вторник, 18 април 2023 11:44

Do sada svi koji su željeli kupiti robu poznatih brendova po nižim cijenama to su mogli učiniti putem web stranice Brands4Friends. Međutim, to uskoro neće biti moguće.
Njemačka internet prodavnica Brands4Friends prestaje sa radom 30. juna 2023. godine, izvještava nekoliko njemačkih medija. Prema pisanju medija, o prestanku rada dopisom je obaviješteno 115 zaposlenih.
Trgovina Brands4Friends se predstavlja kao online klub i specijalizirana je za prodaju brendiranih proizvoda s popustom. Imali su oko osam miliona registrovanih korisnika.
Sve manje brendova je dostupno
Brands4Friends je u 2018. ostvario visoku prodaju od 137 miliona eura. U 2021. godini ostvarena je prodaja u iznosu od samo 63 miliona eura. Njemački mediji javljaju da su se nakon toga u poslovanju počele gomilati crne brojke.
Upućeni kažu da je nekoliko internih restrukturiranja dovelo do prelaska proizvođača na druge dobavljače. Kao rezultat toga, sve manje i manje brendova je bilo dostupno kupcima.
Brands4Friends postoji od 2007. godine. Tri godine nakon osnivanja, eBay je preuzeo start-up za 150 miliona eura. Trgovinom upravlja Private Sales GmbH od 2019.
poslovnenovine.ba
81

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.