Najbolji Torrent poslužitelji za Windows operativne sustave!

недела, 26 март 2023 19:25

Dijeljenje datoteka na način ”Peer-to-Peer” ili P2P jako je prikladno, jer se tako zaobilazi potreba za preuzimanjem bilo kakve datoteke s jednog internetskog poslužitelja, zbog čega je sam postupak preuzimanja daleko brži i pouzdaniji.
Torrent poslužitelji su programi koji omogućavaju korisniku da postane sudionik velike i raširene P2P mreže i da samim time ostvari pristup tisućama ako ne i milijunima datoteka, koje su podijeljene unutar tih mreža širom svijeta.
Najbolji torrent poslužitelji znatno olakšavaju ovaj postupak preuzimanja datoteka i čine ga jako ugodnim iskustvom, pogotovo ako znate što i odakle to trebate preuzeti. U nastavku ovog članka reći ćemo nešto više o tome koji su to najbolji torrent poslužitelji za Windows operativne sustave, koje možete koristiti već danas.
qBittorrent
Prvi na popisu je qBittorrent. Radi se o poslužitelju koji je vrlo lagan po pitanju potrošnje resursa vašeg računala, otvorenog je tipa, nema bloatwarea i možete ga koristiti osim Windows sustava isto tako i na Linuxu i macOS-u.
Neki od poslužitelja mogu od vas tražiti da instalirate dodatne programe ili vam mogu pokvariti cjelokupno iskustvo korištenja nepotrebnim i čestim reklamama. No to isto ne vrijedi i za qBittorrent, koji je jednostavan alat, s kojim ćete svoje torrent datoteke preuzimati na jednostavan i siguran način.
Plusevi qBittorrenta:
Nema reklama
Nema priloženog softvera pri instalaciji
Lagan po pitanju potrošnje resursa računala
Priroda otvorenog koda jamči sigurnost
Minimalističko sučelje bez bloatwarea
Udaljeno preuzimanje i određivanje prioriteta torrentima
Ugrađena tražilica, s drugim značajkama koji su omogućeni s dodacima
Možete ga koristiti na različitim operativnim sustavima
Minusi:
Korisničko sučelje može djelovati pomalo zastarjelo
Ne baš veliki broj ekstenzija
BitTorrent
BitTorrent je službeni torrent internetski poslužitelj za BitTorrent P2P protokol. Poznat kao i originalni torrent internetski poslužitelj, BitTorrent posjeduju mnoge tvrtke koje nose isti naziv. Tijekom više od 15 godina BitTorrent je postao sinonim za torrent poslužitelje, poznato ime i kod Windows i kod macOS i kod Linux korisnika.
Odličnog i intuitivnog korisničkog sučelja koje je opet jednostavno za korištenje, BitTorrent je jedan od najboljih torrent poslužitelja i to s razlogom, a zbog svega onoga što nudi, a nudi puno toga, oprostit ćemo mu minuse s kojima dolazi, kao što su neželjene reklame ili dodatni programi, koje želi instalirati na vaše računalo.
Plusevi BitTorrenta:
Čisto i intuitivno sučelje
Vrlo lagan po pitanju potrošnje resursa računala
Širok izbor značajki, uključujući zakazivanje i određivanje prioriteta torrenta
Dostupan na više platformi i operativnih sustava na kojima možete mrežno preuzimati i ”streamati” sadržaj
Minusi:
Reklamni sadržaji mogu biti dosadni
Neki će ga antivirusni programi označiti kao problem za sigurnost
uTorrent
Ako ste ikada u svome životu koristili uTorrent i ako vam je izgledao dosta sličan BitTorrentu, to je zato što i jest, jer je u biti BitTorrent rebrendirana verzija uTorrenta. Također ćete primijetiti i da su cijene njihovih dodatnih usluga podjednake. BitTorrent sadržava prava na oba poslužitelja, dok održava neke od razlika, koje ipak postoje između uTorrenta i BitTorrenta (iako isto tako postoji i veliki broj sličnosti). Na primjer, BitTorrent omogućava korisnicima ”seeding” i komentiranje, koje korisnik može raditi dok se nalazi na internetskoj verziji torrent poslužitelja, dok isto to korisnik neće moći raditi kada koristi uTorrent. No bez obzira na sve ovo, uTorrent je i dalje jedan od torrent internetskih poslužitelja koji se naširoko koriste na sve tri velike računalne platforme: na Windows sustavu, macOS-u i na Linuxu.
Plusevi uTorrenta:
Minimalističko i čisto sučelje, što znači da nema bloatwarea
Štedljiv po pitanju resursa računala
Ima čak i Android aplikaciju za daljinsko preuzimanje torrenta
Dodatne mogućnosti kao što su prioritet propusnosti i automatsko isključivanje, hibernacija i ponovno pokretanje nakon preuzimanja
Dostupan na više platformi
Minusi:
Reklame su čak i napornije nego kod BitTorrenta
Poslužiteljima često treba puno vremena da se pokrenu
Vuze
Vuze je još jedno dosta popularno torrent rješenje, za one koji žele preuzimati datoteke s interneta na ovakav način, iako je možda manje popularan od BitTorrenta i uTorrenta. Podjednako je prikladan i za korisnike početnike kao i za one naprednije korisnike.
Zahvaljujući svom jednostavnom korisničkom sučelju, moguće je vrlo lako i jednostavno pregledavati sve njegove glavne funkcije putem izbornika koji se nalazi sa strane, dok ”Getting Started” mogućnost odrađuje solidan posao po pitanju upoznavanja novih korisnika s torrent poslužiteljem.
Vuze koristi sve glavne torrent mogućnosti koje ćete pronaći i kod ostalih glavnih torrent poslužitelja, kao što su podrška za magnetno preuzimanje, stvaranje prioriteta kod preuzimanja, integracija s medijskim sadržajima i pokretačem medija te knjižnica plugina, ovisno o tome što korisniku može zatrebati.
Plusevi Vuzea:
Lako razumljivo i prijateljski nastrojeno korisničko sučelje
Poslužitelj je prepun značajki poput ugrađenog pretraživanja, daljinskog preuzimanja i dodataka za prilagodbu
Integrirani video pokretač koji se može koristiti za reprodukciju sadržaja unutar poslužitelja
Plus verzija uklanja reklame, omogućuje snimanje neograničenog broja DVD-ova i omogućuje ”streaming” medija tijekom preuzimanja
Minusi:
Besplatna verzija dolazi s reklamama
Korisničko sučelje, iako jednostavno za snalaženje, nekima može djelovati pomalo zastarjelo
Tijekom instalacije poslužitelja ”smetat” će vam drugi programi koje poslužitelj želi instalirati na vaše računalo
Deluge
Deluge je manje poznat od ostalih klijenata na ovom popisu, ali to ne znači da je i manje kvalitetan. Vrhunac Delugea je njegova prilagodljivost, koja mu pomaže u prilagodbi onome što je korisniku trenutno prioritet.
Uz korištenje različitih dodataka, možete jednostavno proširiti njegovu funkcionalnost za izmjenu brzine preuzimanja na temelju snage mreže, integraciju s preglednicima, implementaciju rasporeda i još puno toga.
Njegov dizajn iako ne donosi ništa revolucionarno ipak je dovoljno intuitivan i privlačan čak i za korisnike početnike, no ono zbog čega je Deluge dobar odabir za korisnike Windows, Linux i macOS platformi su njegova svestranost kao i činjenica da se radi o još jednom ”open-source” torrent poslužitelju.
Plusevi Delugea:
Jako velike mogućnosti prilagodbi
Siguran za korištenje i bez zlonamjernog softvera zahvaljujući ”open-source”, odnosno tomu što je koncipiran na otvorenom kodu
Dolazi s velikom zbirkom dodataka
Nema dodatne programe koji bi se pokušavali instalirati uz Deluge
Vrlo čisto i jednostavno korisničko sučelje
Dostupan na Linuxu, Windowsu i macOS
Minusi:
Korisničko sučelje djeluje zastarjelo
pcchip.hr
50

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.