Movistar Plus+ povukao veliki broj kanala

понеделник, 5 јуни 2023 09:16

Od 1. juna  više TV kanala su nestali sa španske platforme Movistar Plus+ . Korisnici Fiber i ADSL usluga izgubili su BOM Cine , Horse TV i Nautical Channel bez prethodne najave. Svi su lansirani krajem aprila 2021. godine, tako da su na platformi Telefónica bili prisutni nešto više od 2 godine.
Sadržaj nestaje iz osnovnog paketa Movistar Plus+. Počelo je prije nekoliko sedmica rebrendiranjem AXN White u AXN Movies.
BOM Cine TV je filmski kanal koji emituje svjetske hitove. Trenutno je besplatno dostupan na digitalnoj zemaljskoj televiziji u nekim autonomnim zajednicama Španije, kao što su Katalonija, Madrid, Andaluzija i region Mursija. Horse TV je talijanski kanal koji pokriva konjičke sportove, kao i njihov način života i najnovije vijesti iz svijeta konja. Trenutno je dio ponude Sky Italia ili TivùSat .
Nautical Channel fokusira se na jedrenje, surfanje, kajak i mnoge druge teme vezane za more. Distribucija pokriva 50 zemalja i 70 platformi širom svijeta. Još 5 kanala nestaje preko satelita. Prognoze su se obistinile i od 1. juna ove godine. AMC , Sundance TV , Odisea , AMC Break i AMC Crime nestali su sa satelita Astra na orbitalnoj poziciji od 19,2°E . Za pretplatnike se emituje informativna tabla. Telefónica je uvela opcioni paket AMC Selekt po cijeni od 3,99 eura mjesečno sa sadržajem stanica za osobe sa invaliditetom, ali samo za korisnike preko optičke mreže.
98

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.