Meta zvanično pokrenula Threads – izazov za Elona Maska i Twitter

четврток, 6 јули 2023 08:13

Aplikacija Meta Threads, koja dijeli sličan format sa Twitterom i koja se smatra najznačajnijom konkurencijom Elonu Musku otkako je milijarder preuzeo platformu društvenih medija, lansirana je u srijedu navečer u iznenađujućoj najavi.
Threads, koji je sada dostupan na Apple App Store-u, bit će povezan s korisničkim Instagram nalozima i nuditi platformu u realnom vremenu, poput Twitterove, koja omogućava tekstualne postove do 500 karaktera.
Aplikacija će također podržavati fotografije i video zapise koji mogu trajati do pet minuta, navodi Instagram.
Adam Mosseri, šef Instagrama, rekao je u intervjuu za The Verge da je “promjenjivost” i “nepredvidljivost” Twittera pod Muskom ono što je Metu dalo priliku da se takmiči s Twitterom, koji je opterećen prekidima rada i nepopularnim ograničenjima broja tweetovi korisnici mogu pogledati u jednom danu.
Threads je dostupan na iOS-u i Androidu u više od 100 zemalja s izuzetkom Evropske unije, koja ima regulatorne nedoumice u vezi s aplikacijom.
Korisnici će imati Threads profile koji se mogu prilagoditi nezavisno od profila njihovih Instagram naloga – takođe će moći automatski da prate iste korisnike koje prate na Instagramu.
105

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.