Meta odustaje od NFT

понеделник, 20 март 2023 10:36

Meta ukida svoju podršku za NFT na društvenim mrežama Facebook i Instagramu nakon što je pre skoro godinu dana Zakerberg  najavio podršku za “digitalne kolekcionarske predmete” na svojim platformama.Podrška je pokrenuta na Instagramu u maju prošle godine.Ostaje nejasno zbog čega je Meta odustala od NTF jer je Mark Zakerberg nagovestio da bi mogli imati veliku ulogu u planovima ove kompanije.
Za sada ukidamo digitalne kolekcionarske predmete (NFT). Želimo da se fokusiramo na druge oblike podrške kreatorima, ljudima i preduzećima“, napisao je Stephane Kasriel, šef odeljenja za trgovinu i finansijske tehnologije.
Meta je u zadnjih godinu dana odustala od nekoliko ambicioznih planova, računajući i digitalni novčanik  za koji se pričalo da će podržavati NFT, a redukovala je projekte Reality Labs-a, divizije vezane za metaverzum, obustavila program koji je isplaćivao bonuse kreatorima Reels-a.
Post Meta odustaje od NFT je prvi puta viđen na Sat-Multimedia & IT portal.

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.