M7 Grupa je preuzela preostalih 30 posto SPI Internationala

среда, 19 април 2023 09:39

CANAL+ Group i M7 Group su odlučile da iskoriste svoje call opcije za preostalih 30% SPI International-a, čime su stekle puno vlasništvo nad kompanijom. Od 12. aprila, Berk Uziyel i Loni Farhi dali su ostavke na svoje uloge u SPI International, a Erwan Luherne i Jeroen Bergman preuzeli su njihove pozicije.
Od svog osnivanja, SPI INTERNATIONAL je postao vodeći pružatelj usluga u medijskoj i radiodifuznoj industriji, uglavnom zahvaljujući posvećenosti, kreativnosti i vodstvu svog tima i njegovih osnivača, Loni Farhi i Berk Uziyel.
“SPI International ima dugu istoriju pružanja visokokvalitetnog sadržaja publici širom svijeta i radujemo se sljedećoj fazi razvoja kompanije. I Erwan i Jeroen imaju dobre rezultate u industriji i uvjeren sam da će nastaviti donijet će veliki uspjeh SPI-u“,  rekao je Hans Troelstra, izvršni direktor M7 grupe.
“Posvećeni smo izgradnji na snažnim temeljima kompanije i iskorištavanju kolektivne ekspertize CANAL+ grupe kako bismo nastavili pružati gledaocima zanimljiv i relevantan sadržaj.”  rekli su Erwan Luherne i Jeroen Bergman.
Pozadina dogovora je da je CANAL+ Group kupila 70 posto SPI International-a prije više od godinu dana.
64

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.