LG u suradnji sa SoundHoundom donosi glasovnu AI tehnologiju za nove IVI sustave

вторник, 9 август 2022 16:53

LG Electronics (LG) potpisao je memorandum o razumijevanju s kompanijom SoundHound AI Inc., globalnim igračem u području glasovne umjetne inteligencije s ciljem zajedničkog razvoja napredne glasovne AI tehnologije za sljedeću generaciju sustava infotainmenta u vozilima (IVI – in-vehicle infotainment).
Piše: Darko Brlečić
Na taj će se način LG-evi inovativni IVI sustavi i SoundHoundova napredna glasovna AI platforma, koja omogućava razgovornu glasovnu kontrolu, iskoristiti kako bi vozačima i suvozačima unaprijedili iskustvo vožnje pružajući im najnovije pogodnosti.
Kao kompanija specijalizirana za potrošačku elektroniku i IT u čijem su središtu poslovanja inteligentna rješenja, LG nastoji nadahnuti automobilsku industriju razvojem novih faktora oblika, a istodobno neprestano stvara nova inovativna partnerstva s ciljem oblikovanja budućnosti mobilnosti.
SoundHoundova napredna glasovna AI platforma temelji se na tehnologijama Speech-to-Meaning® i Deep Meaning Understanding®, koje su dovele do evolucije u području glasovnog upravljanja od tradicionalnog sučelja po principu command-and-control do intuitivnijih razgovornih funkcionalnosti za vozače i putnike.
Suradnja dviju kompanija također će korisnicima pružiti pogodnosti korištenja SoundHoundovih partnerstava u području glasovne trgovine – vozači i putnici tako će moći plaćati gorivo i parkiranje ili čak naručiti hranu izravno iz svojih vozila, jednostavnim korištenjem mikrofona i zaslona infotainmenta. Takva glasovno kontrolirana trgovina mogla bi pomoći i proizvođačima originalne opreme u stvaranju novih izvora prihoda.
Nakon što je u početku bila dostupna samo kao dodatna oprema u određenim luksuznim modelima vozila, primjena tehnologije prepoznavanja glasa sve je veća u automobilskoj industriji. S poboljšanjem sigurnosti i jednostavnosti korištenja, glasovna AI tehnologija omogućit će proizvođačima automobila razvoj niza usluga s pomoću kojih će vozači moći obavljati različite zadatke, pri čemu neće morati koristiti ruke ili skretati pogled s prometnice. Njezina će šira primjena i suvozačima poboljšati svaku vožnju do posla ili odlazak na putovanje.
Budući da se tijekom sljedećeg desetljeća očekuje značajan rast tržišta virtualnih asistenata, sve više proizvođača automobila prepoznaje potrebu za uvođenjem opcija prepoznavanja glasa u svoje programe vozila. Kako bi zadovoljio očekivani rast potražnje i unaprijedio tehnologiju, LG se udružio sa SoundHoundom u zajedničkom cilju uvođenja novih, inovativnih glasovnih funkcionalnosti i mogućnosti u LG-eve IVI sustave sljedeće generacije kako bi unaprijedili iskustvo vožnje.
„Uzbuđeni smo zbog suradnje sa SoundHoundom i veselimo se pružanju novih iskustava tijekom boravka u vozilu kroz besprijekornu integraciju njihove AI platforme s našom najnovijom arhitekturom IVI-sustava“, izjavio je Eun Seok-hyun, predsjednik kompanije  LG Vehicle component Solutions (VS). „Ovo partnerstvo pomoći će nam u zadovoljavanju potreba naših korisnika u automobilskoj industriji i stvaranju inovativnih rješenja koja će pomoći u razvoju budućnosti mobilnosti.”
„Suradnja s LG-em pomoći će svim proizvođačima automobila u stvaranju infotainment iskustva s glasovnim upravljanjem koje su korisnici počeli očekivati u svakom dijelu svog života,” izjavio je Keyvan Mohajer, predsjednik i izvršni direktor SoundHounda. „Ulazimo u eru u kojoj ljudi žele razgovarati s uređajima onako kako razgovaraju jedni s drugima te očekuju da će te interakcije biti korisne i proaktivne. Takvo je iskustvo moguće zahvaljujući najnaprednijoj glasovnoj AI-tehnologiji.”
Sa sjedištem u Santa Clari u Kaliforniji, SoundHound je vodeći inovator u rješenjima za prepoznavanje glasa i obradu jezika temeljenima na umjetnoj inteligenciji, koji djeluje u različtim industrijama kao što su audio, telekomunikacije, financijske usluge i automobilska industrija.
https://www.youtube.com/c/SoundHoundAI
 
Post LG u suradnji sa SoundHoundom donosi glasovnu AI tehnologiju za nove IVI sustave je prvi puta viđen na Sat-Multimedia & IT portal.

NOVE Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.