Kabelio dodaje 9 novih kanala švajcarskom DTH servisu

понеделник, 3 април 2023 11:41

Švajcarska satelitska platforma Kabelio dodala je devet TV kanala u svoju liniju.
Vijesti iz Njemačke su informativni kanal n-TV. Za gledaoce francuskog govornog područja dodat je muzički kanal M6 Music, dečiji kanal Gulli, zabavni servisi W9 i 6ter i lokalni ženevski TV kanal Léman Bleu.
Raspon kanala na engleskom jeziku dopunjen je Film4, kao i ITV2 i ITV4, dodanim u februaru 2023. godine.
Kabelio sada nudi 66 kanala, uključujući glavne javne i komercijalne kanale iz Njemačke, Austrije i Švicarske, regionalne usluge i međunarodne kanale.
Platforn, koji je lansiran u oktobru 2020. godine na Eutelsat Hotbird (13° istočno), pruža švajcarskim domaćinstvima bez kablovske televizije uporedivu TV ponudu putem satelita.
Otprilike Jörn Krieger
Jörn izvještava o najnovijim dešavanjima u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. Od 1992. godine radi kao slobodni novinar, specijalizovan za digitalne medije, tehnologiju emitovanja, konvergenciju i nova tržišta. Takođe se bavi univerzitetskim predavanjima, piše članke u specijalizovanim publikacijama i producira radio izveštaje. Jörn je također moderator panel diskusija na industrijskim događajima kao što su ANGA COM, Medientage München i IFA Berlin.
46

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.