Južna Koreja predstavila najnoviji satelit

четврток, 30 ноември 2023 02:01

Medijska delegacija iz Južne Koreje posjetila je svemirski pogon Thales Alenia Space u Toulouseu u Francuskoj kako bi ispitala Koreasat 6A i njegov teret. Posetioci su čuli da je lansiranje na rasporedu za zimu 2024-2025.
Satelit koristi Thales Alenia sistem Spacebus 4000 i zamijenit će Koreasat 6 koji je trenutno u orbiti. Ugovor sa Thales Alenia potpisan je u septembru 2022. godine i odnosi se na korejskog operatera satelitskih usluga KT Sat, podružnicu KT Corp, i pokrivao je izgradnju Koreasat-6A za pružanje, emitovanje i fiksne komunikacijske usluge.
Koreasat 6A će zameniti trenutni satelit Koreasat 6 i isporučiće i fiksnu satelitsku uslugu (FSS) i radiodifuznu satelitsku službu (BSS) u Južnu Koreju. Biće pozicioniran u geostacionarnoj orbiti na 116° istočno.
Koreasat 6A je opremljen sa šest BSS transpondera i 20 FSS transpondera koji pokrivaju celu Južnu Koreju. Predviđen za isporuku u četvrtom kvartalu 2024. godine, Koreasat 6A će težiti oko 3,5 metričkih tona pri lansiranju i nudi dizajnerski vek od 15 godina.
Koreasat 6A će takođe nositi satelitski sistem za povećanje opterećenja (SBAS) kako bi poboljšao kontinuitet i dostupnost korejskog satelitskog sistema za povećanje (KASS). Evropska geostacionarna navigaciona služba (EGNOS). Poboljšava pozicioniranje i navigacione performanse koje pružaju globalni navigacioni satelitski sistemi (GNSS) za brojne različite sektore, posebno avijaciju. Razvijen je kako bi zadovoljio međunarodne standarde od strane Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva (ICAO), poboljšavajući tačnost i pouzdanost signala globalnog pozicionog sistema (GPS) i bolje osiguravajući sigurnost i efikasnost leta, istovremeno smanjujući uticaj vazdušnog saobraćaja na životnu sredinu.
Satelit će lansirati SpaceX.

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.