Južna Koreja lansirala još satelita

вторник, 17 октомври 2023 02:22

Južna Koreja već ima malog proizvođača satelitskih raketa, Innospace. Uspješno je obavio probno suborbitalno lansiranje još u martu i koristi taj let kako bi pomogao u razvoju vozila sposobnog za nošenje malih satelita. Probni let rakete Hanbit obavljen je sa brazilskog lansirnog mjesta Alcantara.
Kompanija je najavila planove za uvođenje IPO-a 2024. godine kako bi pomogla u finansiranju napretka rakete u dvostepenom vozilu. Innospace kaže da je već prikupio 70 miliona dolara u ranoj fazi finansiranja.
Cilj je da se do 2027. godine obavi 30 lansiranja godišnje. Sledeći let, takođe iz Alkantare, planiran je za četvrti kvartal 2024. godine i nosiće letelicu od 50 kg u nisku Zemljinu orbitu.
Pored brazilskih planova, kompanija je potpisala i australijski svemirski centar Arnhem na severnoj teritoriji. Ugovor je na pet godina i traje do kraja 2028. godine.
U nedavnom saopštenju se takođe govori o razgovorima sa norveškim poligonom za lansiranje raketa Andoya i svemirskom lukom na ostrvu Andøya u opštini Andøy u okrugu Nordland u Norveškoj. Andoya je već uspješno postrojenje koje je lansiralo više od 1.200 malih raketa od 1962. godine.

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.