Joe Russo procjenjuje da su filmovi stvoreni umjetnom inteligencijom udaljeni ‘dvije godine’

четврток, 27 април 2023 08:18

Zaboravite pametnu kuću Tonija Starka u “Iron Manu”: dugogodišnji režiser Marvela Joe Russo vjeruje da će umjetna inteligencija oživjeti stvari iz strip fantazije za nekoliko godina.
Tokom panel diskusije sa Epic Games CCO Donaldom Mustardom koju je moderirao Collider , Russo je spekulisao da je film u potpunosti napravljen AI-om udaljen otprilike “dvije godine”.
“Vrijednost toga je demokratizacija pripovijedanja. To je nevjerovatno vrijedno. To znači da bi svako u ovoj prostoriji mogao ispričati priču ili napraviti igru ​​u velikim razmjerima, uz pomoć fotorealnog motora ili motora i AI alata”, rekao je Russo. „Mislim da je to ono što me najviše uzbuđuje u tome.”
Dok je Russo primijetio da je to „zapanjujuće pitanje“ o tome kako će AI uticati na Holivud, reditelj je primetio da je generacija Z ključna za početak doba veštačke inteligencije .
“Mi smo u svijetu u kojem cijela generacija ima laganu ekspertizu u tome, i takođe se toga ne boji,” rekao je Russo. “Dakle, potencijalno, ono što biste mogli učiniti s njim je očigledno da ga koristite za dizajniranje pripovijedanja i promjenu pripovijedanja. Dakle, imate priču koja se stalno razvija, bilo u igrici ili filmu, ili TV emisiji. Mogli biste ući u svoju kuću i sačuvati AI na svojoj platformi za striming. ‘Hej, želim film u kojem glume moj fotorealni avatar i fotorealan avatar Marilyn Monroe. Želim da to bude rom-com jer sam imao težak dan’, a prikazuje vrlo kompetentnu priču s dijalogom koji imitira vaš glas . Imitira vaš glas, i odjednom sada imate rom-kom u kojem glumite i koji traje 90 minuta. Tako da svoju priču možete pripremiti posebno za vas.”
Russo je nastavio: „To će imati veze sa generacijom Z, kada oni postanu primarni ekonomski pokretači kulture. Počećete da vidite veoma radikalne promene. Oni nemaju sistem filmskih zvijezda , nije ih briga, zar ne? Mogu sjediti sa svojom djecom i reći, ‘Brad Pitt je u X’, a oni će reći: ‘Ko?’ Postoji različita dodjela vrijednosti tome kako provode svoje vrijeme i tome ko im priča priče.”
54

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.