IPTV delimično nadoknađuje gubitke prihoda u kablovskoj i DTH u Koreji

четврток, 25 мај 2023 10:08

IPTV usluge kako bi delimično nadoknadile stalne gubitke u segmentima kablovskih i DTH usluga na tržištu pay-TV u Južnoj Koreji, predviđa GlobalData
Prihodi od pay-TV usluga u Južnoj Koreji će rasti, iako marginalno, složenom godišnjom stopom rasta (CAGR) od 0,2% sa 5,55 milijardi dolara u 2022. godini na 5,6 milijardi dolara u 2027. godini, prvenstveno podržani rastućim pretplatama na internet protokol televiziju (IPTV), prema GlobalData, vodećoj kompaniji za podatke i analitiku.
GlobalData-ova južnokorejska pay-TV prognoza (Q1-2023) otkriva da će IPTV servis biti jedini segment pay-TV usluga koji će ostvariti rast prihoda, dok će segmenti kablovske televizije i DTH usluga i dalje biti svedoci pada prihoda tokom predviđenog perioda.
Hrushikesh Mahananda, analitičar istraživanja telekomunikacija u GlobalData-u, komentariše: “Prihodi od IPTV usluga će se povećati za CAGR od 3,3% između 2022. i 2027. godine, podstaknuti rastućim IPTV pretplatama sa sve većim usvajanjem multiplay paketa, uključujući IPTV usluge i projektovanim porastom IPTV ARPU.
KT će predvoditi ukupno tržište pay-TV usluga do 2027. godine, s obzirom na monopol u DTH segmentu i snažno uporište u IPTV segmentu. Fokus operatera na pružanje visokokvalitetnih pay-TV usluga sa pristupom širokom spektru digitalnih medijskih sadržaja dovodi do povećanja pretplate. Štaviše, operater koristi tehnologiju veštačke inteligencije i mogućnosti analitike velikih podataka kako bi poboljšao korisničko iskustvo i upravljao churn-om.
31

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.