Google Wallet stigao u Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju

вторник, 4 јули 2023 20:17

Google Wallet je nedavno postao mnogo korisniji zahvaljujući novim mogućnostima. Tako sada ova aplikacija omogućava korisnicima da na nju pohranjuju lične karte i pasoše, uz svoje kreditne kartice i potvrde o vakcinisanju. To je u skladu sa Google-ovim najavama iz prošle godine da će ovu uslugu pretvoriti u jedno mjesto za upravljanje digitalnim karticama za plaćanja, identifikaciju i još mnogo toga. Google je sada ovu uslugu proširio na još 5 država, među kojima su tri države bivše Jugoslavije.
U objavi kompanije navedeno je da je Google Wallet stigao u Albaniju, Argentinu, Bosnu i Hercegovinu, Sjevernu Makedoniju i Crnu Goru. Ovo je drugo širenje usluge u posljednjih 8 mjeseci, jer je Google u jedanaestom mjesecu prošle godine uslugu učinio dostupnom za još 12 zemalja širom Azije, Evrope i Sjeverne Amerike.
Međutim, ne podržavaju sve banke u ovim zemljama Google Wallet. 9to5Google prenosi da u ovom trenutku samo klijenti NLB Banke u Sjevernoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini mogu koristiti ovu uslugu. U Crnoj Gori je podržano više banaka: Crnogorska komercijalna banka, Erste Bank, Hipotekarna Banka i NLB Banka. U Albaniji, Wallet podržava samo ProCredit Bank Albania.
Podsjećamo da je od ranije Wallet dostupan u Hrvatskoj i Srbiji.
Za one koji su manje upoznati, usluga Google Wallet je dostupna, prije svega, na svim Android telefonima koji podržavaju NFC (near field communication).
Usluga nudi brojne prednosti u odnosu na tradicionalne metode plaćanja, kao što su praktičnost, sigurnost i fleksibilnost. Kao rezultat toga, vjerovatno je da će Google Wallet nastaviti da dobija na popularnosti u zemljama širom svijeta. S obzirom na to da su konkurenti digitalni sistemi plaćanja kao što su Apple Pay i Samsung Pay već dostupni u brojnim zemljama, očekivano je da Google širi svoju uslugu na još zemalja kako bi održao korak sa konkurencijom.
109

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.