EBU je imenovao Michelle Roverelli na poziciju direktorice za odnose sa članicama i komunikacije

четврток, 1 јуни 2023 08:20

EBU je najavio imenovanje Michelle Roverelli za novu direktoricu za odnose sa članicama i komunikacije.
Ona će preuzeti svoju novu poziciju u septembru 2023., nadovezujući se na rad i doprinos sadašnje direktorice Vanesse O’Connor, koja će napustiti EBU.
Trenutno je šefica komunikacija, marketinga i događaja u EBU-u, efektivno je sarađivala sa organizacijama javnih medija (PSM) širom Evrope, jačajući odnose EBU-a sa članovima i radeći s njima na zajedničkim kampanjama i medijskom širenju o vrijednosti PSM-a. Osnovala je Glas člana PSM grupe, upravljala komunikacijskim i marketinškim timovima i isporučila godišnji opsežan portfolio događaja, uključujući Generalne skupštine.
U svojoj novoj ulozi člana višeg rukovodećeg tima, ona će biti odgovorna za odnose sa članovima i institucionalima, osiguravajući isporuku vrijednosti EBU-ove ponude, dok će nastaviti da vodi marketing i komunikacije za organizaciju.
Komentarišući imenovanje, Noel Curran, generalni direktor EBU-a, rekao je: „Drago mi je što vidim da Michelle ulazi u ovu ulogu. Ona je središnji dio tima koji je transformirao naš odnos s članovima posljednjih godina i ima jasne strategije za nastavak unapređenja ove transformacije. Ona je dinamična, inovativna i pravi šampion PSM-a. Ona blisko poznaje EBU i naše članove, kao i probleme sa kojima se borimo i ona će uložiti ogromnu energiju u pronalaženje rješenja”.
Roverelli je dodao: „Članovi EBU-a su neke od najpouzdanijih, kreativnih i inovativnih medijskih organizacija na svijetu koje zajedno dosežu publiku od više od milijardu ljudi. Počašćen sam i uzbuđen sam što ću preuzeti ovu ulogu da pomognem u podršci i jačanju javnih medija sada i u budućnosti. Radujem se radu sa članovima i kolegama EBU-a kako bismo se uhvatili u koštac s izazovima i iskoristili prilike koje su pred nama u medijskom pejzažu koji se brzo mijenja”.
Prvobitno se pridruživši EBU-u 2007. godine kao viši službenik za komunikacije, Roverelli je napredovala kroz organizaciju, dodajući odgovornost, sarađujući sa višim liderima i uvijek podržavajući članove. Prije nego što se pridružila EBU-u, imala je visoke uloge u dvije globalne konsultantske kuće za javne poslove i komunikacije. Takođe ima veliko iskustvo u uticajnim lobijima u Briselu.
57

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.