DAZN 1 emituje nekodirano na satelitu Astra 1N

сабота, 23 септември 2023 14:23

Novi sportski kanal DAZN 1 emituje se od početka ove sedmice u test modu kroz orbitalnu poziciju od 19,2º istočno od satelita Astra. Signal stanice dostupan je svim korisnicima jer emituje otvoreno, bez kodiranja.
DAZN 1 se testira na transponderu kojim upravlja Canal+ France . Emituje u visokoj definiciji (HDTV) sa rezolucijom od 1920×1080 sa zvukom na francuskom i zvukom u Dolby Digital formatu (AC3).
Dotični kanal se još ne emituje pod svojim imenom, pa ga je potrebno potražiti sa servisom ID 8620 u listi kanala za predmetnu frekvenciju koju ćemo kasnije navesti.
Treba imati na umu da se radi o probnom prijenosu plaćenog kanala, pa se očekuje da će uskoro biti kodiran, iako je to još uvijek dobra prilika da se provjeri tehnički i sadržajni kvalitet ovog kanala za francusko tržište.
 
 
Imajte na umu da različiti linearni DAZN kanali za Španjolsku također emituju na Astra satelitima, iako su kodirani jer su dio Movistar Plus+ ponude.
 
DAZN 1 Francuska tehnički parametri
Astra 1N satelit (19,2° istočno). Frekvencija 12,324-V MHz (DVB-S2, 8PSK, MPEG-4, SR 29700, FEC 2/3) FTA

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.