Canal+ obnovio prava na Premier ligu do 2028

понеделник, 25 септември 2023 09:00

Francuska Pay-TV TV grupa Canal+ obnovila je svoja prava na emitovanje Premijer lige do 2028. na pet tržišta, uključujući Francusku i Švicarsku.
Prema novom ugovoru, medijski gigant će prenositi 380 fudbalskih utakmica po sezoni u narednih pet godina.
Canal+ izveštavanje o engleskom prvenstvu biće prikazano isključivo u Francuskoj, kao iu Švajcarskoj samo na francuskom jeziku, Češkoj, Slovačkoj i Vijetnamu.
Maxime Saada, predsjednik i izvršni direktor Canal+ Grupe: “To je izvor velikog zadovoljstva za naše pretplatnike, koji jednoglasno prepoznaju Premijer ligu kao najkonkurentnije prvenstvo u Evropi, u kojem su uključeni najbolji klubovi i igrači na planeti.”
“Premijer liga je bio snažan stub naše strategije emitovanja u Vijetnamu i Švicarskoj više od 10 godina, a nedavno je pokrenuta u Češkoj i Slovačkoj gdje su je već naveliko hvalili naši korisnici, komentirao je Jacques du Puy, izvršni direktor Canal+ International.
Paul Molnar, direktor za medije u Premier ligi, dodao je: „Premijer liga je sa zadovoljstvom produžila naše dugogodišnje partnerstvo s Canal + do kraja sezone 2027/28. Canal+ je izvanredan partner i nastavio je pružati vodeću i inovativnu pokrivenost na svojim uspostavljenim i novim digitalnim platformama. Radujemo se što će Canal+ nastaviti da bude dom Premijer lige na ovim važnim teritorijama.”

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.