BH novinari o kazni RAK-a: Milinović tražio razloge za ličnu osvetu prema FACE TV i Hadžifejzoviću!

вторник, 7 февруари 2023 13:27

Politika sudi, osuđuje, presuđuje i kažnjava FACE televiziju. Institucije šute! Stranci šute! Glasno govore jedino novinari i mediji, ali ne svi, samo oni koji se bore za istinu i koji se boje da se i njima ne desi politika.
Udruženje BH novinari pozvalo je Vijeće RAK-a da preispita odluku o drakonskoj kazni za FACE TV.
Oni su ocijenili da ova kazna predstavlja klasični pokušaj cenzure i ušutkivanja medija koji kritički preispituju odluke RAK-a i Draška Milinovića. “Sasvim je jasno da je direktor Milinović tražio razloge za ličnu osvetu prema Face TV i njenom vlasniku i uredniku Senadu Hadžifejzoviću”, navodi se u Saopćenju BH novinara.
Kako su kazali: “Nedopustivo je da regulatorno tijelo, a posebno generalni direktor RAK-a, koriste svoja ovlaštenja kako bi disciplinovali medije čije im se izvještavanje ne dopada ili nije u skladu sa njihovim ličnim stavovima i uvjerenjima”.
Nedopustivo je, slažemo se, zbog toga kako smo i najavili idu žalba i nova tužba i protiv Draška i protiv RAK-a. O sramnoj odluci RAK i kazni za FACE šute i političari.
Saopćenjem su se oglasili jedino iz Naše stranke kazavši da je ova kazna rezultat politički montiranog procesa koji za cilj ima eliminisati nepodobne i neposlušne novinare. Da, mi smo nepodobni, pa smo zbog toga i neposlušni, ali neće nas eliminisati.
face.ba
47

FACE TV Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.