Amazon postaje konkurent Starlinku

недела, 26 март 2023 12:39

​Kompanija Amazon u vlasništvu Džefa Bezosa, saopštila je da planira  lansirari svoje  internet satelite u svemir u prvoj polovini 2024. godine, a posle toga bi korisnicima ponudila i početne komercijalne testove.Tako će direktno postati velika konkurencija kompaniji SpaceX-om čiji je vlasnik Ilon Mask  u pružanju usluge širokopojasnog interneta.
Amazonovi stručnjaci za satelitski internet, će tokom godine započeti s masovnom proizvodnjom satelita, objavila je kompanija.Planirano je da se napravi preko 3000 satelita koji će biti lansirani u narednih nekoliko godina.Definitivno će biti beta testiranje s komercijalnim kupcima 2024. godine”, rekao je Dejv Limp, vođa Amazonoovog Odjeljenja za potrošačke uređaje na konferenciji u Vašingtonu.Amazon će u Kuiperovu mrežu satelita p uložiti više od 10 milijardi dolara. SpaceX-mreža Starlink,u svemiru ima oko 4000 satelita.
SpaceX-ove terminal Starlink, košta 599 dolara, koristi ga “više od milion kupaca”, rekao je Džonatan Hofeler, SpaceX-ov šef prodaje Starlink terminala, .Standardni korisnički terminal, kvadratne antene od 11 inča za Kuiper mrežu, Amazon koštaće manje od 400 dolara po komadu papira sa internet brzinom od 400 megabita u sekundi za korisnike, navode u kompaniji.Manja mobilna antena četvrtastog oblika, široka sedam inča (18 cm) težine oko 450 grama, biće Amazonov najpristupačnija za korisnike,ali nije navedena cena.
 
 
 
 
 
Post Amazon postaje konkurent Starlinku je prvi puta viđen na Sat-Multimedia & IT portal.

Повеќе

Извор на новости

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.