Содржина

Фасцинантне су споне које исељеништво повезују с домовином. Што смо из својега насљеѓа и начина живота пренијели у далеки свијет? Како се боримо за свој језик, име и подријетло - о томе у Глобалној Хрватској, из које издвајамо:
Откривања споменика Људевиту Гају у Љубљани и Францу Прешерну у Загребу потврда све бољих односа Хрватске и Словеније. Но, једно је питање и даље неријешено - када ќе Хрвати у Словенији добити статус националне мањине?
Високо изасланство из Загреба посјетило је Хрвате у Румуњској. Захваљујуќи образовном суставу и политичкој заступљености, идентитет и језик очували су стољеќима.
Хрвати у Црној Гори страхују за своја мањинска права - гост емисије је предсједник Хрватске граѓанске иницијативе Адријан Вуксановиќ.
Разгледница из талијанске покрајине Молисе - упознајте људе чији су животи нераскидиво везани уз хрватску културу и начин живота.

Слики

Глобална Хрватска ХТВ

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Културна баштина Србије

    image
    Колико различитости на овој нашој малој планети. Кад поредимо нације и државе, најчешќе говоримо о економском богатству, величини територије, броју становника....
  • Залогај Кине

    image
    Овај документарни серијал на најлепши начин представља кинеску храну.
  • Трговци аутомобилима (2003)

    image
    Придружите се искусном трговцу аутомобилима Микеу Бреwеру и врхунском механичару Едду Цхини док пролазе кроз аутомобилске авантуре. Главни задатак серије Трговци...
  • Шарански риболов са Стојаном Радосављевиќем

    image
    Камере емисије "Шарански риболов" са Стојаном Радосављевиќем у стопу прате познатог спортског риболовца и биљеже све његове пустоловине. Стојан је активан тијеком...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.