Древне метрополе Маја: Теотихуацан: документарна серија

Les Mystères de la cité perdue (2020)

Документарец | Франција

сезона: 1

епизода: 3 - документарна серија

Содржина

Величина и монументалност Теотихуацана дојмљиви су, а тај су дојам зацијело имали и Азтеци кад су опет открили тај град у 14. стољеќу. Назвали су Теотихуацан, родно мјесто богова.
Која је древна култура могла саградити те дивовске споменике, поготово 65 метара високу пирамиду Сунца, другу највишу на свијету након Велике пирамиде у Гизи? Која је цивилизација била одговорна за оснивање једне од првих метропола на свијету? Нису оставили никаквих натписа нити има постоји писана повијест која би могла открити изворне градитеље града.
Стручњаци стољеќима мозгају о томе, но у ожујку 2019. Сергио Гомез, археолог Мексичког националног института за антропологију и повијест (ИНАХ), који води искапања у Пирамиди пернате змије, дошао је до невјеројатног откриќа: Маје су били присутни тијеком изградње Теотихуацана још у првом стољеќу наше ере. Какву је улогу имала ова древна цивилизација у подизању највеќег предколумбовског града на свијету?

Слики

Древне метрополе Маја: ТеотихуацанДревне метрополе Маја: ТеотихуацанДревне метрополе Маја: ТеотихуацанДревне метрополе Маја: Теотихуацан

Прегледи


Нема Прегледи
Препораки
  • Шарански риболов са Стојаном Радосављевиќем

    image
    Камере емисије "Шарански риболов" са Стојаном Радосављевиќем у стопу прате познатог спортског риболовца и биљеже све његове пустоловине. Стојан је активан тијеком...
  • Врхунски дизајн у Великој Британији (1999)

    image
    „Гранд десигнс“ доноси поглед на необичне домове те истражује куќе које се граде на различитим локацијама у Великој Британији, а свака епизода показат ќе која...
  • Organic Panic (2014)

    image
    Organic Panic challenges what has become the conventional wisdom of a global movement that affects every area of our lives.
  • Achtung Kontrolle! Wir kümmern uns drum

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.