poster

Роттердам: Избор за пјесму Еуровизије 2021. 1. полуфинална вечер: пријенос

Eurovision


Оценка на корисникот: 6.2/10
(6 гласови)

Содржина

Хрватска радиотелевизија и ове године традиционално преноси све три вечери највеќега свјетског телевизијског глазбеног натјецања - натјецања за пјесму Еуровизије.
Овогодишње се натјецање одржава у Роттердаму у Низоземској захваљујуќи побједи Дунцана Лауренцеа на Еуросонгу 2019. у израелском Тел Авиву. Након отказаног Еуросонга 2020., због пандемијских околности, низоземски организатори одлучили су потврдити Роттердам као домаќина овогодишњег Еуросонга, на позорници и у дворани која је била предвиѓена и претходне године. Ово ќе бити пети пут да Низоземска организира Еуросонг, након што је то претходно учинила 1958., 1970., 1976. и 1980. те први пут да ќе се Еуросонг одржати у другом по величини граду Низоземске. Натјецање се одржава у Ахоy Арени, а тродневним забавним програмом гледатеље ќе водити глумица и водитељица Цхантал Јанзен, пјевачица и водитељица Едсилиа Ромблеy, пјевач, водитељ и низоземски коментатор Еуросонга Јан Смит те беаутy блогерица и YоуТубе звијезда Никкие де Јагер.
На овогодишњем Еуросонгу натјецат ќе се 39 земаља.
Прошлогодишњи слоган Опен Уп (хрв. Отвори се) задржан је и за 2021. годину као подсјетник да и након свега лошег требамо остати отворени и позитивни.
Лого Еуросонга 2021. апстрактна је репрезентација боја застава земље које ќе се натјецати на Еуросонгу, пореданих по годинама њихова првог наступа. Ово је уједно и посвета логотиповима Еуросонга 1970., 1976. и 1980., који су се такоѓер одржали у Низоземској.
У првом полуфиналу за пролаз даље натјечу се: Литва, Словенија, Русија, Шведска, Аустралија, Сјеверна Македонија, Ирска, Ципар, Норвешка, Хрватска, Белгија, Израел, Румуњска, Азербајџан, Украјина и Малта. Изравни финалисти који гласују у овом полуфиналу јесу: Италија, Низоземска и Њемачка.

Уредник: Lidija Šprajc

Слики

Роттердам: Избор за пјесму Еуровизије 2021. 1. полуфинална вечерРоттердам: Избор за пјесму Еуровизије 2021. 1. полуфинална вечерРоттердам: Избор за пјесму Еуровизије 2021. 1. полуфинална вечерРоттердам: Избор за пјесму Еуровизије 2021. 1. полуфинална вечер

Прегледи


Нема Прегледи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.