Ферхат е човек кој заборавил да сака. Тој е исполнет со гнев, темни мисли и подготвен да одземе дури и човечки животи. Асли е докторка. Нејзиното срце е полно со љубов. Го посветила својот живот во помош на другите, во лекување на болните. И оној момент кога ќе се сретнат Ферхат и Асли е момент кога се спојуваат небото и земјата. Северот и југот. Водата и огнот. Доброто и злото. Едниот одзема животи, другиот од нив дава живот. И меѓу тие два сосема различни света се раѓа љубов која е толку невозможна како онаа на Сонцето и Месечината и толку различна како црната и белата боја.
На Ферхат му треба лекар за да му го спаси животот на човекот што го следи и во кој пукал. Од тој човек Ферхат очекува одговори и затоа му е потребен жив. А за да остане жив, му треба Асли за да го спаси. Асли е киднапирана и однесена на едно место каде треба да го лекува повредениот, но тогаш таа ќе стане сведок на нешто што не требаше никогаш да го види. Озогласениот Намик, вујко на Ферхат и татко на мафијата, за кого сите мислат дека е добродушен човек со ангелско срце, всушност е убиец. Тој го убива повредениот, а Асли го гледа тоа пред своите очи. Од тој момент, таа си ја потпишува смртната казна затоа што господинот Намик му наредува на Ферхат под итно да се ослободи од девојката.
Но, наместо да ја убие, Ферхат ѝ дава уште една шанса. Но, слободата секогаш има цена, а овојпат Асли ќе мора да ја плати најскапата. Предлогот на Ферхат е или да ја убие, или да се омажи за него. Асли сака да живее и затоа одлучува да го одбере она другото, да се омажи за Ферхат. Стравот прераснува во омраза, а омразата постепено во љубов. Меѓу љубовта и омразата е линијата на прошката. Кога таа би се поминала, тоа би значело живот за оваа страст.

Беше на каналите:

Hayat TV  Sitel  BN 2 HD  BN  TV Klan  

Препораки
  • Станица 19 (2018)

    image
    Радња серије се врти око групе ватрогасаца из Сијетла који сваки дан ризикују своје животом током дужности и ван ње. Ово је спин-офф серије Греy'с Анатомy....
  • Росамунд Пилчер (1993)

    image
    A series of television movies based on the works of Rosamunde Pilcher, a popular British writer of romance novels and short stories.
  • Utta Danella (2000)

    image
  • In all Friendliness (1998)

    image
    This show is focused on a fictional clinic in Leipzig called 'Sachsenklinik' as well as its staff and patients.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.