Малим рударским селом круже гласине о уклетој Мариани Монтенегро, будуќи да сви мушкарци који се заљубе у њу кад тад смртно страдају. Мариана је романтична дјевојка која сањари. Остала је без мајке и живи с оцем Атилиом. Атилио је моќни власник рудника. Опака је карактера кад му се нетко опире. Мариана му није права кќи и његова љубав према њој надилази очинску.
Атилио има двије сестре. Исабел је старија, добра је и мила, а Мариану је одгојила као своју кќер. Марциа је млаѓа, дрска, ташта и строга према рударима. Срце јој је хладно и никада није упознала љубав све док се у селу не појави Игнацио Луго, млад и привлачан новинар који је у село дошао под лажним именом у потрази за својим коријенима.
Кад упозна Мариану, Игнацио схвати да никада неќе моќи вољети другу, а и Мариана се њему преда свом душом и тијелом. Но Марциа се страствено заљуби у Игнација и њезина љубомора букне кад открије да су се Игнацио и Мариана тајно вјенчали. Бијесна и очајна Марциа каже брату за тај брак и Атилио одлучно жели убити Игнација не знајуќи да осуѓује на смрт властита сина, плод његове везе с Луцрецијом, власницом сеоског ресторана.

Па ипак, судбина спаси Игнациа када се догоди несреќа у руднику, а Атилио бива озлијеѓен. Мариана сазна да Атилио није њезин отац и ужасне се кад сазна да је заљубљен у њу. Очајна и вјерујуќи да је доиста уклета, Мариана бјежи из села носеќи Игнациово дијете. Марциа се уда за мушкарца којег не воли и остане трудна с њим, али након побачаја, одлучи завести Игнација и узети Марианино дијете којим би присилила Игнација да се вјенча с њом.

Марианина прича је тужна и страствена, сложена и непредвидљива драма сплетки и мрачних тајна које владају малим селом пуним незаборавних ликова, празновјерја, гласина и легенда. Баш попут легенде о љепотици која увијек носи црнину, јер је над њом страшно проклетство.


Мариана
Мариана је млада, сензибилна и пуна разумијевања, премда помало повучена. Њезина је ќуд јака и каткад се зна побунити против оца, али он ју јако воли и поштује. Сања да се заљубљује, али чињеница да су сви њезини претенденти умрли наводи ју на помисао да је уклета и зато се стално одијева у црно због љубави коју никако не може наќи.

Цамило
Цамило је привлачан и врло позитиван. Сеоски је лијечник и занима га Мариана, али Цхацхи је заљубљена у њега, а Атилио је увјерен да је могуќа веза с њом.

Игнацио
Наизглед груб због своје јаке и мишиќаве конституције, Игнацио је интелектуалац, новинар и писац с много објављених књига. Љубитељ је поезије. Скрива се под лажним именом кад стигне у село и тражи одговоре о својим коријенима и смрти цијеле обитељи.

Марíа Лола
Марíа Лола је тајанствена жена у селу. Живи сама у колибици усред планине и чини се како има дар за предвиѓање будуќности. Познаје тајне обитељи Монтенегро, али необичан страх ју тјера на шутњу.

Yадира
Њезино очајно стање одвело ју је на пут проституције због које је осрамоќена. Има лијеп глас и пјева у сеоском бару. Сања о добром човјеку који би ју волио и поштовао, дао јој дом и обитељ.

Марциа
Марциа је млаѓа Атилиова сестра. Попут њега, она је строга и доминантна. Злоставља раднике и увијек се облачи као мушкарац. Никада се није заљубила, јер се осјеќа супериорном свим мушкарцима око себе. Но када упозна Игнација, заљуби се до ушију и изгара од љубоморе када види да он воли Мариану. У стању је учинити било што како би он био њезин.

Атилио
Атилио је строг, доминантан и посесиван. Не преза ни пред чим како би добио што жели. Страствено је волио Марианину мајку, а Мариана је жива слика ње, па се заљуби у њу. Таји ту љубав, јер Мариана мисли да му је кќи, али не допушта да јој приѓе иједан мушкарац, јер је га у стању убити.

Царидад 'Цхацхи'
Цхацхи је хировита дјевојка која је Мариани попут сестре, али јој силно завиди и увијек се надмеќе с њом. Зна да је Мариана миљеница свих и зато гаји велику љубомору према њој.

Луцрециа
Повремена Атилиова љубавница. Жена која још чува своју љепоту из младости. Луцрециа је власница сеоског ресторана и многе жене раде за њу као проститутке, али она се не проституира. Имала је сина с Атилиом, али га је дала посвојити како би га заштитила. Под својим вјечним осмјехом крије тугу за изгубљеним сином.

Исидро
Исидро је усамљени старац који живи у планини. Учен и ведар. Воли природу и бави се проучавањем и бригом за птице.

Беше на каналите:

OBN  

Препораки
  • Аси (2007)

    image
    Снажна прича о љубави чије остварење пријече утези прошлости. Заслужује епитет једне од најбољих турских серија. У причи о новој аристокрацији, љубави према земљи...
  • Плачот на виолината (2007)

    image
    Хусеин Кенан е чувствителен и талентиран музичар кој се обидува да ја надмине болката која животот му ја нанел. Неговото детство е обележано со самоубиството на...
  • Момците од Медисон (2007)

    image
    Сместен во 60-тите во Њујорк, „Момците од Медисон“ ја истражуваат гламурозната и од его движената „златна епоха“ на рекламите, каде што секој продава нешто и...
  • Мала Секира (2020)

    image
    Создадена и режирана од “Оскаровецот“ Стив Меквин (12 години ропство), антологиската серија „Мала секира“ раскажува лични приказни за карипската заедница во...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.