Овај фасцинантни дводијелни документарни филм води нас кроз дан, од зоре до сумрака и ноќи, приказујуќи како су се различите животиње прилагодиле и како искориштавају сваки тренутак најбоље што могу.
Сунце диктира дневни ритам живота на Земљи; из сата у сат точан положај Сунца од пресудне је важности. За сваку животињу, сваки је дан препун како опасности, тако и прилика. Неке лове у јеку подневне вруќине, друге ноќу, под окриљем таме. Животиње су развиле невјеројатне стратегије како би искористиле кључне тренутке у циклусу нашега планета. 24 Хоурс он Еартх прати успјехе и падове у њиховој свакодневној борби за преживљавање.
У зору почиње пјев најчуднијег збора на свијету - тајландски бјелоруки гибони у шуми дозивају нове партнерице и упозоравају непријатеље. Најбржа животиња на свијету, гепард, за лов одабире један тренутак у рано ујутро, док брадати суп при тражењу хране користи термалне зрачне струје које се стварају услијед ранопоподневних вруќина. Како сунце залази, отвара се нови свијет. У сумрак три милијуна шишмиша Тадарида плицата излази из пеќине како би се погостили ноќним инсектима. Тзв. морски змај удвара се женки док нестаје сунчевог свјетла изнад Аустралског гребена. Мора је увјерити да је он онај прави, и то прије мрака, када предатори креќу у поход. Завладала је тмина и чопор лавова одлучио је поќи у лов. Изузетно добро виде ноќу, због чега би требали имати предност пред плијеном, но хоќе ли им пун мјесец покварити планове?
Од тренутка изласка сунца, па све до његова заласка и ноќне тмине, филм приказује животиње које чекају да најбоље што могу искористе своју прилику у одреѓеном тренутку дана.

Беше на каналите:

Viasat Nature  

Препораки
  • Па то су Ирвинови! (2018)

    image
    Обитељ Ирвин наставља истраживање Стевеа Ирwина. Обитељ Ирwин, Террy, Бинди и Роберт, одају почаст оставштини Стевеа Ирwина путем свог рада у големом аустралском...
  • Природни рај - неприпитомљени планет (2021)

    image
    Viewers can travel to the far corners of the planet and discover the secrets of Earth's few remaining untouched lands, all flourishing with rich biodiversity.
  • Great Estates Scotland (2013)

    image
    This four-part series takes an in-depth look at the workings of some of Scotland's most magnificent country estates through the eyes of the current owners, the...
  • Неразјаснетите досиеја на НАСА (2012)

    image
    Непознати летеќи објекти снимљени НАСА-иним камерама, пилоти који су властитим очима примјетили тајанствена свјетла, необичне сјене на Марсу - све су то феномени...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.