Пиетро (Терренце Хилл) је водитељ тима ренџера у градиќу Сан Цандидо, шумски човјек који носи болну тајну. Био је легенда планине, пењач способан освојити најтеже врхове све док га трагичан несретни случај није дубински обиљежио. Отад му се живот промијенио, Пиетро се повукао у планине како би се смирио и пронашао себе.
Ослушкујуќи вјетар Пиетро може предвидјети не само гдје се налазе замке раштркане по шумама, веќ и оне које живот пружа. Његово краљевство је парк који окружује Сан Цандидо, у подножју Доломита, чији бијели врхови пружају смирујуќи поглед на зачарану мирноќу мјеста. Са свјетлуцавих кровова дрвених куќа смјештених у улицама нанизанима око главног трга уздижу се пјенасти облаци дима из димњака. Када нахрупи зима са снијегом и ледом, мјесто се претвара у бијело море из којег шуме и планине извиру попут малених отока. Заштита живота и природе овог подручја животна је мисија нашег јунака.
Сасвим супротан стил живота води Винцензо (Е. Ианниелло), напуљски полицајац у успону каријере, навикнут на френетичан градски ритам. Он јури прометним улицама хватајуќи злочинце, убацује се инкогнито меѓу криминалне банде, разоткрива распачавање дроге. Добио је промакнуќе у планине како би га се ријешили, но ондје Винценза смета претјерана мирноќа и успореност. Он не дијели Пиетрову визију, а понајвише је у сталном сукобу са Силвиом (Г. Бермани Амарал), ветеринарком која сураѓује с ренџерима а судјеловат ќе и у случајевима које ќе водити Винцензо. Тај се сукоб с пословног преноси и на приватни план будуќи да дијеле смјештај у којем су полицајци и ренџери.
Истражујуќи необичне и понекад бизарне случајеве, Винцензо је присиљен дешифрирати трагове скривене у природи, а сусрет с Пиетром и његовом филозофијом навест ќе Винценза да заволи ова зачарана мјеста и њихов језик у толикој мјери да почне сумњати у свој претходни живот.
Око главних ликова изграѓен је свијет планинског градиќа с његовим необичним ликовима и традицијом: од бившег шумара Фелицина, званог "Стијена" (Ф. Салви), Пиетрове десне руке, који живи с енергичном сестром Ассунтом (К. Рицциарелли), до Хубера (Г. Поззоли) полицајца који је сањао униформу ренџера и имат ќе бројне проблеме при успостављању односа с новим, темпераментним шефом, Винцензом.
Серија спаја легендарност незаборавних јунака вестерна с прегршт драме и пустоловина смјештених у сценариј природе из бајке. Кримиќ је то и комедија, драма и романса, потка пријатељства и тајни које извиру из прошлости, споја природе, животиња и људи повезаних нитима богате пустоловне приче.

Беше на каналите:

RAI 1  HTV3  HTV1  RAI 2  RAI 3  RAI Storia  

Препораки
  • Мистерија породице Хантер (2017)

    image
    Кад г. и гѓа Хантер нестану, њихово петоро усвојене деце морају да реше мистерију док се труде да ситуација изгледа као да је све у реду.
  • Млади мутанти нинџа корњаче (2012)

    image
    У америчкој иначици серијала гласове Ниња корњачама дали су Сеан Астин (познат по својим улогама хобита Сама у трилогији 'Господар прстенова' те Спиелберговом хит...
  • Невоље с мистер Бином (1990)

    image
    Била је то велика шала када је Господин одлучио одабрати потпуно обичног, тихог и ни по чему посебног инжењера електротехнике са сјеверозапада Енглеске и даровати...
  • Тандермени (2013)

    image
    Следете ги двајцата суперхерои близнаци, Фиби и Макс Тандермен, со спротивни личности, кои мора да се снајдат во училиште, со пријателите и со семејството на...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.