Пиетро (Терренце Хилл) је водитељ тима ренџера у градиќу Сан Цандидо, шумски човјек који носи болну тајну. Био је легенда планине, пењач способан освојити најтеже врхове све док га трагичан несретни случај није дубински обиљежио. Отад му се живот промијенио, Пиетро се повукао у планине како би се смирио и пронашао себе.
Ослушкујуќи вјетар Пиетро може предвидјети не само гдје се налазе замке раштркане по шумама, веќ и оне које живот пружа. Његово краљевство је парк који окружује Сан Цандидо, у подножју Доломита, чији бијели врхови пружају смирујуќи поглед на зачарану мирноќу мјеста. Са свјетлуцавих кровова дрвених куќа смјештених у улицама нанизанима око главног трга уздижу се пјенасти облаци дима из димњака. Када нахрупи зима са снијегом и ледом, мјесто се претвара у бијело море из којег шуме и планине извиру попут малених отока. Заштита живота и природе овог подручја животна је мисија нашег јунака.
Сасвим супротан стил живота води Винцензо (Е. Ианниелло), напуљски полицајац у успону каријере, навикнут на френетичан градски ритам. Он јури прометним улицама хватајуќи злочинце, убацује се инкогнито меѓу криминалне банде, разоткрива распачавање дроге. Добио је промакнуќе у планине како би га се ријешили, но ондје Винценза смета претјерана мирноќа и успореност. Он не дијели Пиетрову визију, а понајвише је у сталном сукобу са Силвиом (Г. Бермани Амарал), ветеринарком која сураѓује с ренџерима а судјеловат ќе и у случајевима које ќе водити Винцензо. Тај се сукоб с пословног преноси и на приватни план будуќи да дијеле смјештај у којем су полицајци и ренџери.
Истражујуќи необичне и понекад бизарне случајеве, Винцензо је присиљен дешифрирати трагове скривене у природи, а сусрет с Пиетром и његовом филозофијом навест ќе Винценза да заволи ова зачарана мјеста и њихов језик у толикој мјери да почне сумњати у свој претходни живот.
Око главних ликова изграѓен је свијет планинског градиќа с његовим необичним ликовима и традицијом: од бившег шумара Фелицина, званог "Стијена" (Ф. Салви), Пиетрове десне руке, који живи с енергичном сестром Ассунтом (К. Рицциарелли), до Хубера (Г. Поззоли) полицајца који је сањао униформу ренџера и имат ќе бројне проблеме при успостављању односа с новим, темпераментним шефом, Винцензом.
Серија спаја легендарност незаборавних јунака вестерна с прегршт драме и пустоловина смјештених у сценариј природе из бајке. Кримиќ је то и комедија, драма и романса, потка пријатељства и тајни које извиру из прошлости, споја природе, животиња и људи повезаних нитима богате пустоловне приче.

Се прикажува на каналите:

HTV1  

Беше на каналите:

RAI 1  RAI 2  RAI 3  RAI Storia  

Следна епизода:

Утре
10:14
Корак до неба 3, Еп. 6, серија ®
понеделник
10:16
Корак до неба 3, Еп. 7, серија ®
вторник
10:15
Корак до неба 3, Еп. 8, серија ®
27.10.21
10:14
Корак до неба 3, Еп. 9, серија ®
28.10.21
10:15
Корак до неба 3, Еп. 10, серија
29.10.21
10:15
Корак до неба 3, Еп. 11, серија
1.11.21
10:15
Корак до неба 3, Еп. 12, серија
2.11.21
10:15
Корак до неба 3, Еп. 13, серија
3.11.21
10:15
Корак до неба 3, Еп. 14, серија
4.11.21
10:14
Корак до неба 3, Еп. 15, серија
ПРЕПОРАКИ
 • Аманет (2020)

  денес
  image
  Дјечака Јусуфа игра преслатки и талентирани Берат Рüзгар Öзкан. Серија је прије свега све освојила својом живом и садржајном причом, коју је у серију претворио...
 • Шкорпион (2014)

  денес
  image
  Врз основа на реалниот живот на Валтер О’Брајан, генијалец со коефициент на интелигенција 197. Од Министерството за внатрешни работи од Валтер е замолено да...
 • Велики Кан (2017)

  денес
  image
  Хисторијског је карактера и на одреѓен начин наслања се на причу о Сулејману Величанственом, а приказује живот једног од посљедњих владара Османског царства Абдул...
 • Заморчиќи (2012)

  денес
  image
  When 14-year-old Leo's mom Tasha Dooley marries billionaire inventor Donald Davenport, he moves up in the world, but neither he nor his mom in their wildest...
ТОП ЛИСТИ

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.