Великим концертом на Ташмајдану, који је на РТС 1 гледало скоро два милиона људи, завршила се телевизијска сезона у којој се народна музика (кроз обиман мултимедијални пројекат „60 најлепших народних песама“) вратила на велика врата у наше домове. Да ли је то крај?

Страхови Цојлета Манојловиќа (великог познаваоца народне музике и главног јунака овог серијала) да ќе народна музика изгубити предност коју је направила, натерали су га да оснује своју ТВ продукцију и направи медијски бум!

Зато ќемо од 21. октобра, недељом на Првом програму РТС- а гледати емисију „Најлепше народне песме“.

Пројекат покреќе Цојле Манојловиќ, који живи у делу Србије где у четири села има укупно тек 14 куќа. Саборци у борби за културу су му комшиница Светлана (несуѓена певачица, роѓена за позицију музичког уредника у његовој фирми) и сестричина Беба из Београда (на детоксикацији од сплаварске музике). Довољно брутална да буде главни продуцент.

"Цоyле продуцтион" жели да се наметне као дописништво РТС- а, да конкурише за средства код Министарства културе за пројекте народне музике, а финансије за овај прелазни период црпи из посла снимања свадби, крштења и осталих весеља...

Овај „музички ситком“ води нас на путовање које личи на вожњу рингишпилом у времену културолошких и медијских превирања.

Тим емисије је појачан новим актерима, сада их је укупно чак седморо.

Се прикажува на каналите:

RTS2  RTS SVET  

Беше на каналите:

RTS1  RTS3  

Следна епизода:

денес
16:26
Најлепше народне песме, колаж
денес
01:15
Најлепше народне песме-колаж, музички програм ®
Препораки
  • Биг Тајм Раш (2009)

    image
    “Биг Тиме Русх” је серија која прати холивудске авантуре четворице играча хокеја из Минесоте - Кендала, Џејмса, Карлоса и Логана након што су одабрани да...
  • The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (2014)

    image
    Jimmy Fallon hosts the Tonight Show and interviews celebrities, plays games with them and has a musical or comedic guest perform.
  • Нови звук

    image
    Који су то нови синглови, сазнајте у глазбеним минутама емисије Нови звук.
  • Non-Stop Magic Hits

    image
    Playing non-stop hits from the biggest artists ever.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.