poster

Njeno pravo

CANTERBURY'S LAW (2008)

Драма | САД
Режисер: Mike Figgis

Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
рејтинг: 5.3/10

Серија о одлучној бранитељици Елизабетх Цантербурy која се не боји помакнути границе права због правде, како би заштитила невине клијенте. Глумица Јулианна Маргулиес појављује су у улози бунтовне бранитељице која ќе учинити све како би истјерала правду на видјело. Одвјетница Елизабетх је лијепа и храбра. Никад не оклијева ставити цијелу своју каријеру на коцку редовито прихваќајуќи непопуларне и рискантне случајеве, чак и када увелике утјечу и на њен приватни живот.
Прогањана нестанком њеног сина, Елизабетх и њезин супруг, професор права Маттхеw Фуреy (Аидан Qуинн), скрасили су се у Провиденцеу на Рходе Исланду, у нади да ќе пребољети трагедију те учврстити и обновити свој однос. Но ови циљеви као да постају све даљи и недостижнији за овај пар, и то сваки пут када их управо Елизабетхин посао горко подсјети на недостатак правде у властитим животима.

На послу је Елизабетх окружена изврсним одвјетницима, укључујуќи и Русселла Краусса (Бен Схенкман) који је протјеран из Уреда јавног тужитеља Провиденцеа након што се сукобио са својим неетичним шефом Зацхом Wилламсом (Террy Киннеy). Русселл се након тога обраќа Елизабетх, јединој одвјетници која га је била вољна узети у свој тим те он постаје глас разума њиховог уреда. Његов утјецај на Елизабетх увелике произлази и из њиховог дугогодишњег пријатељства. У њиховом тиму је и Цхестер Грант (Кеитх Робинсон), син конгресмена који је окренуо леѓа оцу и његовој политици, те Моллy МцЦоннелл (Триесте Дунн), одлучна и страствена правница која брзо изражава свој став, па чак и ако је супротан ономе њених надреѓених. Елзабетх Цантербурy је неустрашива одвјетница чија снага, пороци, побједе и демони удруженим снагама служе онима којима је потребно доказати правду, а у то име она ќе храбро слиједити своје инстинкте под сваку цијену.


ЈУЛИАННА МАРГУЛИЕС (Елизабетх Цантербурy)
Јулианна Маргулиес глуми Елизабетх Цантербурy, бунтовну бранитељицу за коју границе не постоје када је у питању обрана клијената. Јулианна је дипломирала на Сарах Лаwренце Цоллегеу, а прије него је њена каријера узела маха глумила је у регионалном казалишту и рекламама. Прва веќа улога била је она уз бок Стевена Сеагала у акцији Оут фор Јустице. Након двије године одлазака на бројне аудиције, добила је и прве телевизијске гостујуќе улоге и то у серијама Закон и ред ; Одјел за уморства; Убојство, написала је; те сталну улогу у серији Пхиллy Хеат. Но, тек 1994. Јулианна је добила улогу у серији због које ќе постати познатија као сестра Царол Хатхаwаy у хит серији Хитна служба.
Након што је снимила шест сезона ове популарне серије, глумица је наставила с радом на телевизији, па ју је публика могла видјети у епизодним улогама у серији Стажисти, Обитељ Сопрано, те мини серијама попут Тхе Грид с Дyланом МцДермоттом и Тхе Лост Роом с Петером Краусеом.

Филмски деби јој је била акција Оут фор Јустице, а осим тога глумила је и у филмовима: Травеллер, Парадисе Роад с Гленн Цлосе и Францес МцДорманд, Тхе Неwтон Боyс, у анимираном филму Диносаур дала је глас лику Неере, затим Слингсхот, Снакес он а Плане, и Беаутифул Охио. Шест пута била је номинирана за награду Еммy за улогу у Хитној служби, а награду је освојила 1995.године. Такоѓер шест пута номинирана је за Златни глобус, од чега је четири пута за Хитну службу, а остало за филмове Тхе Мистс оф Авалон иТхе Грид.

АИДАН QУИНН (Маттхеw Фуреy)
Аидан Qуинн појављује се у серији у улози супруга Елизабетх Цантербурy, професора права Маттхеw Фуреy.
Аидан Qуинн започео је каријеру на позорницама Цхицага гдје је тумачио главну улогу у Хамлету редатеља Роберта Фаллса. Затим се сели у Неw Yорк гдје се на Броадwаyу појављује у представи Трамвај зван чежња. У офф-Броадwаyу га је публика могла видјети у Фоол фор Лове и Лие оф тхе Минд, а виѓен је и у продукцијама Тхе Еxонератед и Саломе, редатељице Естелле Парсонс с Алом Пацином у једној од улога.
За улогу у Ан Еарлy Фрост номиниран је за Еммy, глумио је и у Перфецт Wитнесс са Стоцкардом Цханнингом, А Привате Маттер, Тхе Тwо оф Ус, те Плаинсонг. Публика га је могла видјети уз бок Паула Неwмана и Еда Харриса у Емпире Фаллс, затим у филмовима Лиес оф тхе Тwинс, Тхе Принце анд тхе Паупер, Бенедицт Арнолд: А Qуестион оф Хонор, Тхе Еxонератед, и Маyдаy. Qуинн је 2007. глумио и у Еммyјем награѓеном телевизијском филму Бурy Мy Хеарт ат Wоундед Кнее. Од серија, сталну улогу имао је у Књига о Даниелу, повремену улогу у серији Хероји из страсти те гостујуќу улогу у 2001. наставку серије Нигхт Висионс. Продуцирао је и у глумио у Тхис ис Мy Фатхер, филму Евелyн, те у награѓиваном филму Сонг фор а Раггy Боy.

БЕН СХЕНКМАН (Русселл Краусс)
Бен Схенкман појављује се у улози Елизабетхиног асистента и блиског пријатеља.
Дебитирао је 1994. г. у филму Qуиз Схоw. Бен Схенкман је дипломирао на Свеучилишту Броwн и на НYУ-у, а први пут се на телевизији појавио 1996. у серији Неw Yорк Ундерцовер, а затим је имао гостујуќу улогу и у серијама Закон и ред, Ед, и Стелла. У Закону и реду упознали смо га као Ницка Марголиса, а главну улогу имао је у серији Лудо заљубљен. Осим у филму Тwентy Qуестионс, Бен се појављује и у мини серији Ангелс ин Америца, а за ту улогу зарадио је и номинације за Еммy и Златни глобус.
Након дебија у филму Qуиз Схоw, Схенкман се појављује у филмовима: Ерасер, Пи, Опсада, Јесус’ Сон, 30 Даyс, и Реквијем за снове. Хе хас алсо аппеаред ин Цхасинг Слееп, Рогер Додгер, Волиш ли псе? и Само небо зна с Реесе Wитхерспоон и Марком Руффало. На Офф-Броадwаyу појављивао се у сљедеќим насловима: енус, Тхрее ин тхе Хеад, Тwо ин тхе Бацк, Антонy анд Цлеопатра, и Бабy Ангер. Номинацију за награду Тонy добио је 2000., за улогу у Прооф с Марy-Лоуисе Паркер.

ТРИЕСТЕ ДУНН (Моллy МцЦоннелл)
Триесте Дунн се у серији појављује у улози страствене и одлучне сураднице Моллy МцЦоннелл. Триесте Дунн глумила је у неколико кратких филмова и четири играна филма. Појављивала се тако у насловима: Биртх оф а Ребеллион, Цхампагне Социетy, и Тхе Трагедy оф Гладy. Затим је услиједила мања улога у филму Мyстериоус Скин, те улоге у Буилдинг Гирл, Литтле Цхицаго и Унитед 93.

Препораки
  • Преселеник (2020)

    image
    Лијечник хитне службе, који је побјегао из родне Сирије у Канаду, мора пребродити многобројне препреке како би наставио с каријером у рискантном свијету хитне...
  • A Place in the Sun (1996)

    image
    The daily events of the inhabitants of the "Palladini Palace" are intertwined with each other between love stories and deceptions, and the splendid Gulf of Naples...
  • Азбука нашег живота (2021)

    image
    Vesna and Urosh Popovich, the marriage that is falling apart. They found material goods, but lost each other. Defeated, ashamed, escaping reality, they wander...
  • Ургентни центар (2014)

    image
    Серија "Ургентни центар" редитеља Дејана Зечевиќа и Стевана Филиповиќа адаптација је америчке хит серије "Емергенцy Роом". Радња је смештена у ординацију хитног...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.