Криминалистичка серија 'Нестали' која је настала према циклусу романа ауторице Мег Цабо прати живот младе жене која се прикључује тиму ФБИ-а, те помоќу својих визија и снова успјешно проналази нестале особе.
Брооке Хаслетт (Глориа Реубен), агентица ФБИ-а удружује се с младом дјевојком, Јесс Мастриани (Цатерина Сцорсоне) која помоќу својих посебних способности може лоцирати особе које су нестале, те којима пријети смртна опасност. Јесс је 21-огодишњакиња која посједује моќ којом може уќи у траг несталим људима, те помоќу својих визија видјети пут који је прешла жртва. Унаточ разликама измеѓу Брооке и Јесс, једно их повезује, а то је страст према рјешавању случаја и што брже спашавање жртве. Како би биле што учинковитије ове двије жене се одлучују удружити те уз помоќ невјеројатне способности сједне стране и искуства с друге постану тим који може пронаќи све нестале. Агентица Брооке Хаслетт долази у Индиану како би истражила нестанак Евелyн Грант. Како би јој олакшао случај, Броокин шеф Алан Цоyле (Деан МцДермотт) заповиједи да испрва пронаѓе Јесс Мастриани, младу дјевојку за коју се сумња да има психичке моќи с којима може пронаќи нестале особе. Мајка Јесс Мастриани не жели прихватити да њена кќи има паранормалне способности, баш као и њен проблематични син, но чињеница је да су се обоје родили с тим моќима. Јесс успјешно проналази младу Евелyн и започињу сурадњу. Унаточ томе што јој је Јесс агентици Брооке пуно помогла у рјешавању првог случаја, она ипак остаје скептична према способностима ове младе дјевојке, те сумња како би јој у даљњим случајевима мога бити од користи. Но Јесс Мастриани, растрагана измеѓу нормалног живота, уобичајених проблем, те новог живота који укључује сурадњу с ФБИ-јем, схваќа како је њен дар прилично важан у откривања злочина. Управо из тог разлога млада дјевојка одлучи своју нову партнерицу увјерити да су њене визије неопходне у проналажењу несталих.

НАГРАДЕ:
-2006. награда Имаге у категорији најбоља глумица у серији
-2005. номинација за награду Имаге у категорији најбоља глумица у серији
- 2005. награда Имаген за најбољу споредну улогу (Марк Цонсуелос)
-2006. и 2007. серија је номинирана за награду ДГЦ Црафт (најбоља монтажа)

ГЛОРИА РЕУБЕН….. Брооке Хаслетт
Брооке Хаслетт је ФБИ агентица која започиње партнерски однос с младом и надареном дјевојком како би што учинковитије пронашле нестале особе. У почетку је Брооке скептична према Јессиним способности, сматра да њене визије нису вјеродостојне ни довољно јасне. Но након неког времена научи функционирати и проналазити смисао Јессиних способности те њих двије постану савршен тим за проналазак људи у опасности.

Глориа Реубен је позната по својој улози у серији 'Хитна служба' у којој је добила неколико номинација за Еммy , а номинирана је и за Златни глобус. Након 'Хитне службе' ова глумица је замијенила глумачку браншу оном пјевачком. Као пратеќи вокал на турнејама је пратила легендарну Тину Турнер, а глумила је и у њеном споту 'Wхен Тхе Хеартацхе Ис Овер'. Глориа се чак окушала и у соло пјевачкој каријери, а снимила је и насловну пјесму за серију 'Нестали'. Глориа је роѓена 9.липња у Торонту у Канади. Њена мајка је имала велики утјецај на њу зато што је и она била пјевачица те је потицала своју кќер да његује свој талент. У њен телевизијски опус спадају серије попут ' Тхе Роунд Табле' и 'Хитна служба', а глумила је у филмовима попут 'Соул Сурвивор', 'Јохннy’с Гирл', 'Схафт', 'Временски полицајац' и 'Пакао'. Глориа је била и гостујуќа глумица у серијама 'Закон и ред' те у 'Кинеској плажи'.

ЦАТЕРИНА СЦОРСОНЕ…..Јесс Мастриани
Цатерина Сцорсоне глуми 21-огодишњу Јесс Мастриани, којој се због необичне несреќе развила психичка способност да уз помоќ својих визија може лоцирати нестале особе. Јесс Мастриани је дјевојка с уобичајеним проблемима која одједном схвати како посједује дар с којим може учинити добре ствари, односно пронаќи нестале особе те спријечити да постану нове жртве.

Док су многе дјевојчице маштале о томе да постану глумице, Цатерина је хтјела бити неонаталогиња, часна сестра и виолинистица. Након што јој је пријатељ предложио да све то троје може ујединити у једном занимању, Цатерина се почела бавити глумом. Цатерина је глумила у серијама 'Схоцк Треатмент', 'Онце а Тхиеф' и 'Поwер Плаy', а за ову посљедњу добила је номинацију за награду 'Гемини' која је иначе канадски еквивалент Еммyја. Млада глумица је глумила и у филмовима 'Мy Хоррибле Yеар!', 'Цоммон Гроунд' те у филму 'Тхе Митцхелл Бротхерс Пројецт' који је режирао Емилио Естевез. Глумила је и уз бок Еда Харриса у филму 'Тхе Тхирд Мирацле'.Цатерина је роѓена 16.листопада 1981.године у Торонту у шестерочланој обитељи.

ЈУСТИНА МАЦХАДО…..Суннy Естрада
Јустина Мацхадо глуми Суннy Естраду, ФБИ-јеву форензичарку. Суннy долази из успјешне обитељи, мајка јој је психијатрица, а отац политичар. Управо из тог разлога Суннy жели постати што успјешнија у свом послу и као врхинска форензичарка придоносити тиму састављеном од Брооке и Јесс.

Јустина Мацхадо је роѓена у Цхицагу. Најстарије је дијете од петерочлане порториканске обитељи. Након што се преселила у Неw Yорк добила је понуду за своју прву професионалну улогу. Ова талентирана глумица глумила је серијама попут 'Два метра испод земље', 'Хитна служба' и 'Ружна Беттy'. За улогу у серији 'Два метра испод земље' 2004. године глумица је добила улогу 'Сцреен Ацторс Гуилд', а за исту улогу Јустина је добила укупно пет номинација. У њен филмски опус спадају филмови 'Финал Дестинатион 2', 'Торqуе' и 'Схе’с Со Ловелy.'

ДЕАН МЦДЕРМОТТ …..Алан Цоyле
Деан Мцдермотт глуми Алана Цоyле који се нада како је Јесс Мастриани кључ за успјешно проналажење несталих особа. На његову инцијативу агентица Брооке мора проначи Јесс те од ње направити праву припадницу ФБИ-ја.

Деан је роѓен 16.студеног 1966.године у Торонту у Канади. У браку је с глумицом Тори Спеллинг те заједно имају двоје дјеце. Овај глумац има двије номинације за награду Гемини, а у његов телевизијски опус спадају серије попут 'Навy ЦИС' и 'Никите'.

Беше на каналите:

STAR Crime  RTL  

Препораки
  • Елементарно (2012)

    image
    Елементарy је најновија, модерна телевизијска екранизација прича Сир Артхура Цонана Доyлеа. У жељи да се потпуно одмакне од британског предлошка, серија је...
  • Гранд хотел (2011)

    image
    Кроз три сезоне и 39 епизода, серија говори о наизглед идиличном хотелу, узбурканом строго чуваним тајнама, породичним интригама, опасностима и сумњама. Да ли ќе...
  • Мистериите на Мердок (2008)

    image
    Кон крајот на 1890-тите, полицискиот инспектор Вилијам Мардок зазема нов, понаучен пристап кон решавање на злосторства. Помогнат од судија, д-р Јулија Огден и...
  • Отец Браун (2013)

    image
    Радња ове адаптације романа Г. К. Цхестерстона смјештена је у 1950-е, у срце прекрасног енглеског ладањског краја. Марк Wиллиамс глуми оца Броwна, католичког...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.