poster

Тридесет и нека

Thirtysomething (1987)


Каде да се погледне
Емисијата не е достапна во државата
рејтинг: 7.4/10

Радња прати судбине младих, успјешних и продорних професионалаца у тридесетим годинама живота (од чега долази наслов који на енглеском дословно значи тридесет и нешто), који живе у Пхиладелпхији. Главни ликови су брачни пар Мицхаел (Кен Олин) и Хопе Стеадман (Мел Харрис), а меѓу сталним ликовима су Мицхаелова роѓакиња - фотографкиња Мелисса Стеадман (Мелание Маyрон).
Мицхаелов пословни партнер је Еллиот Wестон (Тимотхy Бусфиелд), који је има тежак брак с Нанцy (Патрициа Wеттиг). Мицхаелов најбољи пријатељ је Гарy Схепхерд (Петер Хортон) који се оженио за Сусаннах (Патрициа Калембер), а Хопеина најбоља пријатељица је Еллyн Wаррен (Поллy Драпер).
Серија приказује тјескобу бабy боомера, бунтовне генерације одрасле у бурним 1960-им и 1970-им, а која се крајем 1980-их суочавала с чињеницом да је одрасла односно да постаје дио истог оног естаблисхмента против којег се борила.
Захваљујуќи серији израз тхиртyсометхинг је ушао у енглески рјечник, а касније се понекад користи и у другим језицима као синоним за бабy боомере или некадашње младеначке бунтовнике након што уѓу у тридесете године живота.

Препораки
  • Росамунд Пилчер (1993)

    image
    A series of television movies based on the works of Rosamunde Pilcher, a popular British writer of romance novels and short stories.
  • In all Friendliness (1998)

    image
    This show is focused on a fictional clinic in Leipzig called 'Sachsenklinik' as well as its staff and patients.
  • Современо семејство (2009)

    image
    Џеј има возрасни деца, внуци и прекрасна млада жена која и самата има малолетен син; сите заедно мораат да ги премостат генерациските, културните и општествените...
  • Аси (2007)

    image
    Снажна прича о љубави чије остварење пријече утези прошлости. Заслужује епитет једне од најбољих турских серија. У причи о новој аристокрацији, љубави према земљи...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.