Господар џунгле креќе у акцију у цртаној серији "Легенда о Тарзану" с узбудљивим пустоловинама и напетим акцијским потхватима вјешто анимираним у студијима Wалт Диснеy Телевисион Аниматиона.
Тарзан ќе искушати своју досјетљивост, храброст и способност као нови воѓа обитељи горила, али и као цивилизирани мушкарац уз бок љубљене Јане у низу комичних незгода, невјеројатних откриќа и сјајних, напетих пустоловина. Серија је снимљена према бесмртном пустоловном класику Едгара Рицеа Бурроугхса Тарзан меѓу мајмунима. Настављајуќи причу Диснеyева филмског хита из 1999., Тарзан се враќа својој животињској обитељи и преузима веќе одговорности као насљедник јаког и племенитог Керцхака. Као господар џунгле, понешто зрелији Тарзан, увиѓа да мора штитити и бранити не само животиње, него и џунглу којој, као и увијек, пријети човјек. У накани да научи што више о људима и њиховим амбицијама највише ќе му помоќи неовисна Јане. Док њој Тарзан помаже да заборави романтична очекивања о животу у џунгли, Јане га поучава о природи људске дволичности и инзистира да једе из тањура. Поновно ќемо видјети бројне животиње, а меѓу њима и двије опасне црне пантере Нуру и Схеету, заиграног младог павијана Мануа, те Флyнта и Мунга, шашаве мајмуне. Ликови пуне џунглу својим смицалицама и неријетко комплицирају Тарзанов живот и више него што би он то хтио. Серија уводи и неколико Буррогхсових оригиналних ликова, али и стварних повијесних личности. Тако Тарзан упознаје бахату Qуеен Ла, мистичну врачару окружену свитом људи-леопарда.
Стварајуќи серију од 39 епизода, осим забаве циљ њезиних продуцената био је надахнути младе гледатеље да истражују свијет који их окружује, осјете узбуѓење откриќа, схвате да је учење пустоловина, али и да им подигну свјесност еколошке потребе да будемо добре слуге свог планета.

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.