За човјечанством је сад веќ лијеп број стољеќа у којима су људи на небу тражили знакове интелигентног живота, али без икаквих опипљивих резултата и чврстих трагова. Но, што ако смо тражили на кривоме мјесту? Што ако објашњење сумње како је немогуќе да нигдје другдје у огромном свемиру нема живота лежи у чињеници како су ванземаљци веќ овдје, меѓу нама? И што ако су све природне појаве и катастрофе само кринка нечега много злокобнијег? Уз продукцијску помоќ славнога студија Wарнер Бротхерс, аутор и извршни продуцент Схаун Цассидy представља нам 'Инвазију', узбудљиву знанствено-фантастичну серију која пружа сасвим нов и оригиналан приступ увијек интригантној тематици сусрета цивилизација.

Предани амерички ренџер Руссел Варон (Еддие Цибриан) отац је двоје дјеце, Јессеја (Еван Петерс) и Росе (Ариел Гаде), од чије се мајке, докторице Мариел Ундерлаy (Кари Матцхетт), развео прије неколико година, те управо очекује и треќе дијете, са својом новом супругом, мјесном телевизијском новинарком Ларкин Гровес (Лиса Схеридан). За Руссела и његову партнерицу Мону Гомез (Аисха Хиндс), велики ураган који је управо похарао њихов крај, бит ќе нешто много више од још једне страшне природне непогоде - почетак дугог и опасног пута у непознато. Увијек скептичан према параноидним теоријама завјере свога зета Давеа (Тyлер Лабине), Руссел ќе бити приморан преиспитати своје ставове када се у малој заједници збије цијела серија бизарних догаѓаја. Испрва одбацивши Росеину тврдњу да је видјела стотине свјетала како плутају према води за вријеме олује као дјечју маштарију, када сутрадан пронаѓе Мариел голу у води, и без икаквог сјеќања како је доспјела у ту позицију, Руссел почиње сумњати у све што је до тада знао.

Док се градиќ Хоместеад опоравља од посљедица, шериф Том Ундерлаy (Wиллиам Фицхтнер), нови Мариелин муж, вуче чудан потез наредбом да се цијело подручје стави у карантену. Русселл на своју руку почиње истраживати праве узроке, те се временом ненадано наѓе у правој борби за опстанак своје заједнице, живот своје обитељи, те можда и цијеле људске расе.

Напета прича о обитељи која се ни крива ни дужна наѓе у самом средишту уроте којој је циљ сакрити ванземаљске активности у флоридским мочварама Евергладес, 'Инвазија' је серија којом ќе одани обожаватељи жанра знанствене фантастике доќи на своје, јер је њен заплет промишљен до најситнијег детаља, а расплет је немогуќе одгонетнути и унаточ брижно постављеним сигналима. Спајајуќи вјечне мистерије и неодговорена питања човјечанства с класичним форматом телевизијске драме у чијем се фокусу налазе пунокрвни ликови од крви и меса, искусни аутор Схаун Цассидy ('Заборављени случај', 'Тхе Агенцy', 'Америцан Готхиц'…) још је једном показао како има мало такмаца на пољу прворазреднога телевизијског ужитка. Намијењена гледатељима довољно стрпљивима за ишчекивање средишње тајне серије и кроз неколико сезона, 'Инвазија' се издваја из мора осталих телевизијских наслова који нуде брзу забаву, те својим профилом заслужује и успоредбу са цијењеним 'Изгубљенима'.

Беше на каналите:

RTL  

Препораки
  • Живи Мртовци (2010)

    image
    Заменик шерифа Рик Грајмс се буди из коме и затиче свој свет у рушевинама. Сада мора да предводи групу преживелих како би остали живи.
  • Слагтера (2012)

    image
    Петнаестогодишњи Ели Схане је нормални дјечак којему је све у животу сасвим обично; осим једне ствари – долази из обитељи Схане. Сваки члан те обитељи је путовао...
  • Мицкеy Моусе Цлубхоусе (2006)

    image
    Интерактивна серија у којој се сусреќете са познатим ликовима Мицкеy Моусе екипе. Замишљена као едукацијски програм у којем се млади гледатељ сам потиче на...
  • Уточиште (2008)

    image
    Уточиште је мјесто које пружа склониште абнормалним људима и животињама како би могли живјети нормалним и сигурним животом.
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.