Телевизијска серија "Пси лају, ветар носи", према сценарију Радоша Бајиќа, а у режији Јелене Бајиќ-Јочиќ, реализована је у продукцији Радио-телевизије Србије и Цонтраст Студиос-а. Ово је хумористичка играна серија, по жанру комедија карактера и нарави. То је прича о мало знаном, контроверзном свету предграѓа и рустикалне београдске периферије.
Кроз једанаест једносатних епизода, аутор своју причу смешта у Остружницу, Раковицу, Ресник, Сремчицу, Гроцку, Орловачу и остала градска и приградска насеља, стављајуќи у епиценатар наше пажње мале, обичне људе, који су се, игром случаја, насукали се на ободе метрополе да ту потраже среќу. Ношени жељом за бољим животом, симпатични, драги, добронамерни и надасве комични, у догаѓајима који су често на ивици апсурда и бизарности, наши протагонисти се, трагајуќи за егзистенцијом, среќу са многим искушењима, изазовима, радостима и разочарењима.
Главни јунак приче је Костадин Ставриќ-Ставра (Тихомир Станиќ), ситни преварант, сналажљив и домишљат, на први поглед прек и незгодан, у души добронамеран. Он живи у Остружници, надомак Београда и преживљава радеќи све и свашта. Све његове "пословне" прилике, комбинације и аранжмани су на ивици закона. Ипак, он није криминалац, веќ само човек који покушава да прехрани породицу. Ставра продаје шасије аутомобила које скупља са оближњег аутопута, таксира на дивље, топи и претапа свеќе са гробља, сналази се кроз живот, често упадајуќи у неприлике и проблеме због своје непромишљености. Са њим живи стара мајка, бака нана (Мира Бањац), његова жена Гроздана (Анита Манчиќ), млаѓи брат занесењак и песник Развигор (Борис Миливојевиќ), шурак СУБНОР-овац Гостимир (Миленко Павлов) и два сина, старији Томче (Ненад Хераковиќ) и млаѓи, наследик, у ког се полажу све наде, Храна (Марко Павловиќ). Ставра има још два брата - Мика Армоника (Марко Живиќ) је хармоникаш, музикант, а Стојке звани Гладиола (Радош Бајиќ), власник предузеќа за погребне услуге и ресторана за парастосе и глава фамилије Ставриќ.
Приче о догодовштинама Ставре, његове браќе, роѓака као и мноштва других занимљивих ликова, чије ќе се животне приче укрстити са Ставриќима, заправо чине социјално и сатирично сведочанство о савременом друштвеном тренутку, испричано кроз призму комике, на начин који ќе забавити и насмејати гледаоце.

Беше на каналите:

RTL2  RTS SVET  RTS1  FTV  RTRS  

ПРЕПОРАКИ
 • Стажисти (2001)

  image
  У нестварном свету болнице "Сацред Хеарт", стажиста Џеј Ди Дориан учи тајне медицине, пријатељства и живота. Серија прати нервозног и помало несигурног стажисту...
 • Baskets (2016)

  image
  У свету ограниченом корпоративним интересима и хомогенизацијом друштва, Чип Баскетс из Бејкерсфилда, усуѓује се да прати свој сан да постане професионални кловн....
 • Горе-доле (1996)

  image
  Прича о обичним људима у бившој Југославији који не могу да се помире са чињеницом да старе вредности одједном више не важе. Чланови породице Јакшиќ покушавају да...
 • Yeşil Deniz (2014)

  image
  there is something about love and friendship.
ТОП ЛИСТИ

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.