Главну јунакињу, баба Стојанку, коју је живописно дочарала Горица Поповиќ, стицајем околности из града и студија, живот је вратио у родно село. Сада, у својим шездесетим годинама, у јужном Банату одгаја унуке, четрнаестогодишњу Софију и осмогодишњег Стевана, чији су родитељи отишли у иностранство.
Са кќерком која је давно отишла у Америку, баба Стојанка нема контакт веќ годинама и пати због тога. Иако роѓена у селу, Стојанка се не уклапа у типичан сеоски миље, па ќе њен карактер у судару са средином у којој живи дати много повода за смех, а филм чини низ занимљивих ситуација јер Стојанка покушава да преживи како зна и уме.
Син и снаја не шаљу паре, а и ретко се јављају, па баба Стојанка, кроз низ трагикомичних ситуација, покушава да купи унуци нове патике, унуку жељени бицикл, поправи кров на куќи који прокишњава, заради гледајуќи у шољу за паре, намештајуќи ишчашене руке и ноге, остављајуќи замке за зечеве у шуми...
Ова дирљива прича прати борбу једне баке са суровом данашњицом и свим притисцима друштва у којем живимо. У телевизијској серији, као и роману, своје место наќи ќе и Стојанкина непрежаљена љубав из младости, сеоски свештеник, ловац, одбегла деца, али и "Битлси", јер од човека са којим је остала трудна баба Стојанка, као успомену, има само једну поломљену сингл плочу.
Телевизијска серија “Козје уши”, која има четири еписоде, настала је према истоименом роману Владиславе Војновиќ. Редитељ је Марко Костиќ, а улоге, измеѓу осталих, играју Горица Поповиќ, Слободан Ќустиќ, Никола Којо, Милица Спасојевиќ, Сергеј Трифуновиќ, Бранислав Трифуновиќ, Горан Радаковиќ, Моника Ромиќ, Ненад Маричиќ, Анѓелка Прпиќ, Павле Марковиќ, Небојша Илиќ и Наташа Марковиќ.

Беше на каналите:

RTS SVET  RTS1  

Препораки
  • Praxis mit Meerblick (2017)

    image
  • Toni, männlich, Hebamme (2019)

    image
    Unfortunately, Toni does not always have it easy as a male midwife.
  • Emperatriz (2011)

    image
    Далеко од свог дома, у сунчаном Лос Ангелесу, усамљена Емператриз Јурадо (Грабриела Спаниц) у очају тражи човјека свог живота, Арманду Мендозу (Омар Фиеро), како...
  • Современо Семејство (2009)

    image
    Оваа ситком серија во сатиричен стил зборува за невообичаеното сродство на проширениот клан Притчет, семејство кое го вклучува патријархот Џеј (Ед Онил), неговата...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.