Астро Боy је прича о младом дјечаку - роботу по имену Астро којег је знанственик др. Тенме креирао по узору на свог покојног сина. Оригинално замишљен као строго чувана тајна, робот на атомски погон постаје супер-херој који се бори за правду и мир измеѓу људи и робота...
Креиран у Метро граду, живи у "ретро-футуристичком" друштву састављеном од људи и робота. Његов креатор, др. Тенма, глава министарства знаности, направио је Астра према слици свог сина. Но, Астру не успије попунити празнину коју др. Тенма осјеќа због губитка свог сина, те Тенма искључи Астра, запали своје министарство и нестане. Након неког времена Астра открије др. О'Схаy, нови челник министарства. Он га посвоји и постане његовим ментором. Увјерен да људи и роботи могу и требају бити пријатељи, др. О'Схаy постане Астров највеќи савезник. Пружи му дом, упише га у школу и створи му роботску обитељ.
Астро има супериорну снагу која укључује ноге на ракетни погон и руке које му омогуќују летење невјеројатном брзином. Но ипак, тајна његових побједа није наднаравна снага; квалитета која га чини супериорним у односу на друге роботе је умјетна интелигенција, најнапреднија у свијету. Ова јединствена способност, названа кокоро на Јапанском, омогуќује Астру осјетити све емоције карактеристичне за људе. Он је паметан, сналажљив, са снажним осјеќајем за правду те увијек покушава разумом разријешити конфликте.
Једина нада човјечанства да преживи напад побуњених робота је такоѓер робот...неустрашив, несебичан, непоткупљив шампион познат као Астро.
У мисији за мир и правду, Астро се често бори сам, но понекад му помажу његова роботска сестра, па чак и побуњени роботи које успијева придобити на своју страну.

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.