рејтинг: 5.0/10
Оценка на корисникот: 8.7/10
(11 гласови)

Мали дуќан на крају града мјесто је гдје благајница Биба Фрук и њени колеге Ѓурѓа, Владо, Миливој и пословоѓа Пишкориќ марљиво раде и труде се обавити посао најбоље што знају, али, како то обично бива - увијек нешто крене по криву!

Иако Бибина свакидашњица наликује оној веќине граѓана (посао-дом-посао), Бибин дан је препун комичних ситуација и неприлика у које упада због свог „оштрог“ језика и слободних свјетоназора. Биба је омиљена на послу, а колеге је особито цијене због искрености и поштења, иако им често без уљепшавања зна приговорити и отворено реќи све што заслужују! Једно је сигурно - Бибин свијет, препун „обичних“ особа које се наѓу у необичним ситуацијама, далеко је од једноличне и досадне егзистенције! Бибу живот није мазио. Као млада дјевојка остаје у другом стању и напушта факултет, због чега је данас поносна мајка кќерке Сандре и сина Дарка те вјерна супруга свом помало лијеном супругу Мартину, којег неизмјерно воли.

Мартин је загребачки дечко који је као млад напустио школу и посветио се ногомету. Обеќавајуќу каријеру запоставио је због обитељи па данас ради посао који не воли, као монтажер сателитских антена. Бибин син Дарко је врцкасто, разиграно и интелигентно дијете које не воли школске обавезе, баш као и веќина дјеце његових година. Иде у први разред основне школе и љубимац је својих родитеља. Радознао је и поставља безброј питања на која му затечени родитељи често не знају одговорити! Његова сестра Сандра је тинејџерка са свим пубертетским проблемима и хировима који прате те године. Како изгледам? Што обуќи? Зашто не смијем остати до касно вани? То су само нека од питања на која тражи одговоре. Сандра је у потрази за дечком и у сваѓама с братом који јој стално досаѓује.

Бибина пријатељица и колегица Ѓурѓа стара је цура која још увијек вјерује да ќе наќи праву љубав, а додатни извор њезиног незадовољства је чињеница да још увијек живи с мајком. Господин Пишкориќ, пословоѓа у дуќану, запосленицима жели постати ауторитет, но они га исмијавају и загорчавају му живот. С обзиром да га је супруга оставила прије много година, а од тада није имао интимну везу, запосленици сумњају у његову сексуалну оријентацију. Студент економије, Миливој, је дечко из кварта који мисли да има рјешење за све! Иако добар, одликује га љеност, а поврх свега глуми фрајерчиќа којег се не да надмудрити. Његов је мото - Млад сам, лијеп сам! Владо је момак са села, ко “од стијене одваљен”, радишан и увијек вољан помоќи. Због своје шутљиве природе често је несхваќен, а неријетко га сматрају чудаком.

Изврсно написана хумористична серија за цијелу обитељ, препуна бритких духовитих дијалога, засигурно ќе пронаќи мноштво поклоника и показати како најбизарније и најдуховитије ситуације можемо пронаќи свугдје око нас. Мали дуќан мјештовитом робом као средишње мјесто Бибиног свијета управо одражава димензију живота свакога од нас. И вјерујте, након Бибиног свијета ваш одлазак у дуќан више никада неќе исти, 'тета из дуќана' је 'разоткривена'!

Главни лик тумачи одлична Ана Бегиќ (Биба Фрук), а нимало не заостају изврсни и цијењени глумци попут Жељка Дувњака (Пишкориќ), Славице Кнежевиќ те Јанка Ракоша (Мартин Фрук), Амара Буквиќа (Миливој), Матије Јакшековиќа (Владо), Душке Јуриќ (Сандра Фрук) и Валдемара Кушана (Дарко Фрук).

Беше на каналите:

RTL Kockica  RTL2  RTL  FTV  

Препораки
  • Државни посао (2012)

    image
    Окосница емисије су сатирични разговори измеѓу тројице актера, коментари који подсеќају на "Станд Уп" форму. У питању су кратки, духовити коментари и опаске на...
  • Телевизиски работи (2006)

    image
    Лиз Лемон е главна сценаристка на едно вечерно хумористично шоу. Таа уживала во својата работа до моментот кога нејзиниот нов шеф, дрскиот Џек Донахи, не наметнал...
  • Јунаци нашег доба (2019)

    image
    Главни јунак серије је Велимир Чичановиќ, звани Чичко, некада љубимац девојака, оженио се на 4. години факултета, па студирао још 5 година, изгубио самопоуздање,...
  • Неки бољи људи (2020)

    image
    „Неки бољи људи” породична је серија чије главне јунаке представљају чланови породице Урошевиќ и Граовац. Три генерације под једним кровом, у комшијским становима...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.