Снимљено према оригиналној идеји легенде стрипа Стана Лееја, „Сретник“ доноси причу о Харрyју Цлаyтону, полицајцу лондонског Одјела за убојства. Харрy нема среќе; жена га је с дјететом напустила због коцке, шеф мисли да шурује с врагом.
Што када бисте могли управљати својом среќом? Је ли то нешто највише што можете некоме даровати? Или пак његова најгора ноќна мора? Овај напет, визуално дојмљив трилер настао је према идеји легендарног аутора стрипова Стана Лееја.
Јамес Несбитт, номиниран за награду БАФТА, глуми детектива Харрyја Цлаyтона, бриљантног, али проблематичног полицајца и окорјелог коцкара, којему пријети губитак онога до чега му је највише стало - његове обитељи...
Вишеструко награѓивана продуцентска куќа Царнивал Филмс (Златни глобус и Еммy) и ТВ канал СКY1 удружили су снаге с легендарним аутором стрипова Станом Леејем и снимили његову прву ТВ серију за британско тржиште - ЛУЦКY МАН.
Ова криминалистичка серија у 10 епизода настала је према оригиналној замисли Стана Лееја, а снимљена је у сурадњи с његовом продуцентском твртком ПОW! Ентертаинмент. Коаутор серије је Неил Бисwас, који је уједно и главни сценарист.
Серија је прича о детективу Одјела за уморства у Лондону Харрyју Цлаyтону (Јамес Несбитт) који на поклон добива хамајлију која омогуќује ономе тко је носи да управља својом среќом.
Лондон је захватио вал злочина: обрачуни банди у Сохоу, пљачка дијаманата у Хаттон Гардену, убојства из освете у Схоредитцху, отмица у Цанарy Wхарфу... Детектив Харрy Цлаyтон почиње назирати везу измеѓу тих наоко неповезаних догаѓаја, но хоќе ли успјети увјерити својега претпостављенога, главног инспектора Wинтера (Стевен Мацкинтосх), који га сматра корумпираним полицајцем и окорјелим коцкаром који се на све начине домишља како се извуќи из тешке ситуације у којој се нашао?
Харрyју је среќа окренула леѓа. Због овисности о коцки напустиле су га супруга (глуми је Еве Бест) и кќи Даисy, његов претпостављени мисли да превише рискира на послу, а усто је дужан велику своту новца злогласном шефу поsемља који му пријети смрќу. Но случајан сусрет с тајанственом женом која му поклања древну наруквицу одједном мијења све... Чини се да с помоќу ње може управљати својом среќом, али по коју цијену? Једне ноќи у коцкарници, кад је веќ готово досегао дно дна, Харрy сусреќе прекрасну, загонетну Еве (Сиенна Гуиллорy) која му поклања необичну наруквицу говореќи му како она доноси неизмјерну среќу ономе тко је носи. На своје изненаѓење, Харрy открива да сретна наруквица дјелује и да се његова среќа почиње мијењати. Но таква среќа долази уз одреѓену цијену и Харрy се убрзо наѓе у средишту вала злочина који је запљуснуо Лондон. Имајуќи сву среќу овога свијета на својој страни, он креќе у борбу против мрачних злочиначких сила, истражујуќи низ убојстава која можда јесу, а можда и нису меѓусобно повезана. Но, хоќе ли то бити довољно да спаси себе и своју обитељ?

Беше на каналите:

HTV3  STAR Crime  HTV1  

Препораки
  • Тунел (2013)

    image
    Серија Тунел смештена је у време економске кризе у Европи и радња почиње када се на енглеско-француској граници, у Евротунелу, испод Ламанша, пронаѓе тело...
  • Тандермени (2013)

    image
    Следете ги двајцата суперхерои близнаци, Фиби и Макс Тандермен, со спротивни личности, кои мора да се снајдат во училиште, со пријателите и со семејството на...
  • Хаваи 5-0 (2010)

    image
    Елитна полицијска јединица окупљена је да се бори са злочинима у 50. држави Америке.
  • Вавилон Берлин (2017)

    image
    Берлин во лудите 1920-ти е метропола за талентираните и амбициозните. Но, зад блескавата површина, осиромашените маси се стремат кон подобар живот. Тоа е време на...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.