У предвечерје ратних сукоба у Босни 1992. године, главни јунак филма, инжењер Лука, покушава да доврши своје животно дело: туристичку пругу којом ќе малени босански градиќ повезати са Србијом и Јадранским морем.

Ова пруга за Луку представља враќање дуга родном крају и знак сеќања на покојног оца, комунистичког хероја из Другог светског рата. Изградњу пруге ометају политичко-мафијашки сукоби локалних моќника израслих на рушевинама комунистичког система... Свој стваралачки ентузијазам Лука не дели са породицом. Његова жена тугује за великим градом и својом уметничком каријером. Син Милош тренира фудбал и гаји амбиције да дрес локалног клуба замени бојама великог "Партизана".
А, онда почиње рат... Уместо у "Партизан", Милош добија позив за војску. Супруга Јадранка бежи с колегом музичарем у Србију. Лука остаје сам у ратном кошмару с радном обавезом да чува и одржава изграѓени део пруге. Његов живот се свео на преживљавање, бригу за пругу и тешке тренутке очаја због жене која га је напустила... Биќе још горе кад стигне вест да је син Милош заробљен у некој борби. Лука чини све што је у његовој моќи да ослободи сина, али регуларним путем то иде споро.

Милошев пријатељ Томо налази решење тако што доводи Луки заробљеника којега би он, поsемним каналима ратних профитера, могао разменити за свога сина. Реч је, заправо, о девојци, медицинској сестри, Муслиманки.

Чекајуќи тренутак размене, страхујуќи за живот сина, тугујуќи за женом која га је оставила, Луки се сасвим ненадано дешава љубав са "заробљеницом". Обострана љубав!
Он је пред нерешивом дилемом: ослободити сина или сачувати љубав. И кад околности за регуларно ослобаѓање сина постају повољније, ситуацију додатно компликује повратак Лукине жене... Лука среѓује рачуне с локалним мафијашко-политичким круговима, сачека да види живог сина и пристаје на бекство с младом Муслиманком ван простора захваќених мржњом и ратом...
Трасом недовршене пруге...

Беше на каналите:

RTS1  RTS SVET  Cinemania  HappyTV  RTRS  RTL  

Препораки
  • Современо Семејство (2009)

    image
    Оваа ситком серија во сатиричен стил зборува за невообичаеното сродство на проширениот клан Притчет, семејство кое го вклучува патријархот Џеј (Ед Онил), неговата...
  • Пријатели (1994)

    image
    Влезете во срцата и умовите на шест пријатели кои живеат во Њујорк додека тие ги истражуваат анксиозноста и апсурдноста на тоа да се биде вистински возрасен. Оваа...
  • Два и по мушкарца (2003)

    image
    Цхарлие (Цхарлие Схеен) и Алан Харпер (Јон Црyер) су два брата који се, унаточ томе што су потпуне супротности, ипак на крају добро слажу. Мало је тога што им је...
  • Praxis mit Meerblick (2017)

    image
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.