Нова ТВ доноси нову драмску серију чија је радња смјештена у самом срцу Славоније. У новој серијској успјешници пратимо јаку љубавну причу измеѓу Ане (Катарина Бабан), сеоске дјевојке која на славонском газдинству брине о коњима и Петра (Матко Кнешаурек), младог богаташа који је помало вјетропираст, неодговоран и заведен сјајем властитог, обитељског богатства, али у дубини душе поштен и добронамјеран. Петар ќе из љубави према глазби, али и великог пркоса према оцу, прихватити окладу да ќе Ану претворити у глазбену звијезду. Измеѓу њих се од првог сусрета развијају снажне емоције, које ќе их обоје довести до крајњег циља – не само проналаска праве љубави, него и упознавања самих себе. Меѓутим, на том путу постоји велики број препрека на које ќе тако необичан пар наиќи.

Ана живи на скромном, али лијепом имању којег углавном сама одржава. С њом живи отац Антун, добронамјеран, али нереалан човјек чији су их потези довели у тешко финанцијско стање и дјед Јоза, познати сеоски шаљивџија. Иако је неспособан за рад и помоќ на имању, Јоза (Душко Валентиќ) је веселе нарави, ведра духа и воли своју обитељ, такву каква јест. Иако јој не може ништа помоќи, помало јој, нехотице, одмаже, јер воли попити коју ракијицу више. Ана је од своје мајке, која је отишла у иноземство гањати (неуспјешну) каријеру пјевачице, наслиједила прелијеп, иако нешколован глас но околности мајчиног одласка су за њу обавијене велом тајне. Наиме, њен отац никада није хтио причати о мајци јер није хтио Ани каљати успомене. Ани је од мајке ипак остала једна успомена – пјесма коју пјева својим коњима, несвјесна љепоте свога гласа. Обзиром на то да није имала мајку у својим формативним годинама, иако лијепа, Ана је дјевојка која не брине за свој изглед, понашање, а модерна чуда, иако их јест свјесна, нимало ју не занимају. Ана ради на имању газде Николе (Роберт Курбаша), великом и богатом газдинству које се стално шири откупљујуќи напуштена или пропала сеоска имања унаоколо. То велико газдинство осим производње хране бави се и сеоским туризмом, те организацијом ексклузивних етно вјенчања. Ана је надалеко славна по својим колачима и неуморно ради колаче за свадбе, крститке, славља... Никола има грандиозне планове да ту направи огромни забавно рекреацијски центар. И њезино имање му треба као парцела да заокружи све у свом власништву. Осим тога, Ана му је јако привлачна. Но, она има уроѓени инстинкт за препознавање људских карактера и отпочетка не осјеќа привлачност према њему, ни као према особи, нити према као мушкарцу.

Један неочекивани сусрет са загребачким богатим дечком Ани ќе промијенити живот. Наиме, Петар, заједно с пријатељем Иваном (Јан Керекеш) јури на свадбу Николине сестре, но на коњу јури и Ана јер жели што прије доќи до ветеринара – њена кобила Пламенка је пред пороѓајем. Умало се догоди несреќа. Веќ први сусрет Ане и Петра даје назнаку да меѓу њима постоји нешто, иако је Ана, због околности, љута.

Петар је навикао да дјевојке и жене лако падају на његов шарм, но Ана је другачија. У тренуцима кад му је још само физички привлачна, случајно чује њен дивни глас и она у потпуност заокупи. У једном тренутку избит ќе и случајни пожар те ќе Петар у трену постати прави романтични јунак који из пожара спашава своју нову љубав.

Будуќи да га обитељски посао не занима, веќ би се желио окушати у продуцентским глазбеним водама, Петар је често у завади с родитељима. Након велике сваѓе с оцем Винком (Милан Штрљиќ), мајка Ирена (Еција Ојданиќ) понуди Петру да се докаже у свијету глазбе с пјевачицом по избору. Ако не успије, мора се беспоговорно вратити у очеву фирму и зараѓивати, а уколико од ње направи звијезду у само три мјесеца, сам одлучује о свом животу и каријери. Петар прихваќа изазов и за своју музу одабире управо Ану.


Опис ликова:

АНА ГАЛОВИЌ

Ана је изразито лијепа сеоска дјевојка, али њено оштро и грубо опхоѓење је у потпуној супротности с њезином вањштином. Како је одрасла без мајке, само уз оца и дједа, Ана никада није имала женских узора стога је израсла у горопадну дјевојку, која се нити у једном тренутку не боји јасно показати свој став, ма колико он био неприкладан у заданој ситуацији. Оца Антуна и дједа Јозу воли више од свега и с њима има врло топао однос. Ана се са свима без проблема може изборити за своје мишљење осим с оцем. Тишти је што наслуќује да од оца никада није чула праву истину о својој мајци. Но када Ана крене у пјевање с Петром, Антун ќе морати проговорити о мајци, о питању које несвјесно мучи Ану читавог живота.


ПЕТАР БЕГОВАЦ

Згодан је, имуќан и шармантан. Али и својеглав, навикнут на то да може све имати, не зна се носити с поразима јер их не признаје, упоран је на оца. Због очеве потребе да га контролира за своје године и јест остао незрео, црпи снагу из ината. Иако је вјетропираст и непромишљен, те је одрастао са сребрном жлицом у устима, у основи је поштен, инстинктивно зна што су праве вриједности, само је питање тренутка када ќе изаќи на површину. Одбија од оца преузети граѓевинску фирму. Супротставља се оцу, често без разлога, али у овом случају зна да граѓевина није његов позив. Завршио је правни факултет само зато што је био једногодишњи неуспјешни студент медицине, те је попустио притиску родитеља. Буни се што његови не виде да му глазба није хир.

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.