'Дијагноза злочина' прати др. Даниела Пиерцеа (Ериц МцЦормацк), ексцентричног професора неурознаности који болује од параноидне схизофреније и којега ФБИ регрутира како би им помогао рјешавати комплексне случајеве.
Пиерце посједује завидно, широко знање о људскоме понашању и фантастично разумијевање начина на који људски ум функционира. Такоѓер има и понекад застрашујуќе прецизну способност уочавања образаца понашања, као и онога што се налази испод човјекових свјесно проживљених емоција. Пиерцеов ум је бриљантан, но истовремено је и мањкав. Наиме, у сталној је борби с халуцинацијама и осјеќајем параноје које узрокује схизофренија. Успркос томе, Даниел дио својих халуцинација сматра даром јер му понекад омогуќују да повеже информације на начин на који просјечан ум то не би могао. Меѓутим, халуцинације неријетко постану његово највеќе проклетство јер се због њих понаша ирационално, што га понекад доведе у опасност. Ментално стање и неконвенционално понашање отежавају му постизање приснијих односа с особама, за чиме жуди. Даниел се осјеќа најопуштеније док рјешава сложене проблеме или пробија кодове, но непознате ситуације врло брзо га избаце из такта, а једино што му помаже у том тренутку су омиљена глазба и крижаљке.
У рјешавању злочина Даниел сураѓује с агентицом ФБИ-а Кате Моретти (Рацхаел Леигх Цоок), бившом студентицом која га замоли да им помогне с одреѓеним случајевима. За разлику од својих колега, Кате прихваќа осебујну страну Даниелове природе. Даниелов асистент Маx Леwицки (Арјаy Смитх) брине се за задржавање Пиерцеове позорности на задатку који обавља, било да се ради о оцјењивању испита или бирању одјеќе коју ќе одјенути. Напосљетку, у Пиерцеову животу важну улогу има и Наталие Винцент (Келлy Роwан), његова најбоља пријатељица с којом је интелектуално потпуно равноправан, а њихово пријатељство представља најблискији однос с неком особом који је икад остварио.

Беше на каналите:

VOX  RAI 3  AXN  DIVA  

ПРЕПОРАКИ
 • Суткиња Јудy (1996)

  денес
  image
  Реалитy Схоw Суткиња Јудy преко 20 година рјешава случајеве. Карактер, строгоќа, али и хумор суткиње заштитни су знак ове серије.
 • Роузвуд (2015)

  денес
  image
  Упознајте виртуозне приватне патологе. У средишту серије РОСЕWООД, коју је продуцирао Тодд Хартхан (Фрикови, Доминион), смјештене у пулсирајуќу свакодневицу...
 • Првих 48 (2004)

  денес
  image
  48 сати почиње од првог позива. Снимљена у различитим градовима широм Америке, ова докуметарно-криминалистичка серија канала А&Е пружа нам поглед изнутра у...
 • Мистериите на Френки Дрејк (2017)

  денес
  image
  Приказната се одвива во Торонто во 1920-тите. Ова е приказна за Френки Дрејк, единствената тогашна приватна детективка во градот која, заедно со својата партнерка...
ТОП ЛИСТИ

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: полиса на приватност.