Играна серија у продукцији Културно-образовног програма Радио-телевизије Србије, садржи титлове и превод знаковним језиком, како би је могле пратити и особе са оштеќеним слухом. Друга сезона серије, премијерно од суботе 17. октобра.

Друга сезона игране серије "Мансарда", која је титлована и праќена знаковним језиком како би је могле пратити особе са оштеќеним слухом, биќе приказана премијерно, од суботе 17. октобра, од 12.30 часова на Првом програму Радио-телевизије Србије. Екипа серије је на конференцији за новинаре саопштила да друга сезона "Мансарде", као и прва емитована пре пет година, има десет наставака, с тим да ќе последњи бити емитован као пригодни специјал за Новогодишње празнике.

Серију је произвео Културно-образовни програм Радио-телевизије Србије. У хумором натопљеној серији која прати догодовштине станара једне зграде, играју Вера Јовановиќ, Светлана Бојковиќ, Миша Јанкетиќ, Слобода Миќаловиќ, Аљоша Вучковиќ, Ана Маљевиќ и деца из школе за ученике оштеќеног слуха "Стефан Дечански".

У "Мансарди" малу улогу рокера Џонија игра воѓа хард рок састава "Ватрени пољубац" Милиќ Вукашиновиќ, који је компоновао и отпевао насловну нумеру за шпицу серије. Бојковиќева је рекла да се ради о "љупкој и питкој серији без неких великих претензија, чији је основни квалитет што укључује људе са оштеќеним слухом и популарише знаковни језик".

Режисер Филип Чоловиќ је рекао да се нада да је његова екипа, у којој су и сценаристи Александар Ѓаја и Наташа Дракулиќ, успели да направе серију довољно добру да заинтригира да је одгледају сви, не само особе са оштеќеним слухом. "Фрапирала ме информација да огроман проценат људи оштеќеног слуха не гледају домаќе, веќ само стране серије, јер су титловане. 'Мансарда' је искорак у том смислу", истакао је Чоловиќ.

Помоќник министра за рад и социјална питања Владимир Пешиќ поздравио је почетак емитовања "Мансарде", истакавши да је знаковни језик равноправан вид комуникације са говорним језиком.

Према његовим речима, Министарство рада је покренуло питање набављања софтвера за титловање и превоѓење информативних емисија, серија и филмова, како би их пратиле несметано и особе са оштеќеним слухом.

Беше на каналите:

RTS2  RTS SVET  RTS1  

Препораки
  • Мик (2017)

    image
    Макензи Мик Марфи, непристојна обична девојка који цео живот вара систем и избегава обавезе. Али након што су њена сестра и зет милијардер напустили земљу због...
  • Државни посао (2012)

    image
    Окосница емисије су сатирични разговори измеѓу тројице актера, коментари који подсеќају на "Станд Уп" форму. У питању су кратки, духовити коментари и опаске на...
  • Телевизиски работи (2006)

    image
    Лиз Лемон е главна сценаристка на едно вечерно хумористично шоу. Таа уживала во својата работа до моментот кога нејзиниот нов шеф, дрскиот Џек Донахи, не наметнал...
  • Јунаци нашег доба (2019)

    image
    Главни јунак серије је Велимир Чичановиќ, звани Чичко, некада љубимац девојака, оженио се на 4. години факултета, па студирао још 5 година, изгубио самопоуздање,...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.