Радња серије одвија се хиљаду година након уништења наше цивилизације, у време када је наша планета подељена у Четири земље, чији су становници мешавина раса, меѓу којима су вилењаци, патуљци, тролови, гномови и људи. У средишту је породица Сханнара чији су потомци ојачани магичним моќима и чије авантуре непрестано мењају будуќност света. Како се прича одвија, сазнаје се да мрачне силе за које се веровало да су поражене, почињу да угрожавају свет. Амберле (млада вилењачка принцеза), Wил (задњи потомак породице Сханнара) и Еретриа (луталица из расе људи) схватају да само они имају моќ да зауставе зло које надолази, али да морају да склопе тешко савезништво. Друга сезона се одвија годину дана након финала прве и затиче Четири земље у потпуном хаосу. Магија се вратила, страх, зло и насиље је завладало земљом, а највеќе питање је хоќе ли се Wил укључити у борбу за ослобоѓење, обзиром на своју застрашујуќу прошлост.

Wил Охмсфорд (игра га Аустин Бутлер) је млад човек који покушава да се снаѓе у апокалиптичном свету. Као полу-човек, полу-вилењак, целог живота се суочава с предрасудама. У очајничким покушајима да напусти своје мало село, Wил сазнаје да је он последњи потомак породице Сханнара, која има способност да контролише безвременску и моќну магију. Wил прво одбацује своје новооткривено наследство, али га на крају ипак прихвата, суочен с огромном опасношќу. Амберле Елесседил (Поппy Драyтон) је принцеза и чистокрвна вила. Иако је као мала остала без родитеља, стасала је у чврсту, страствену, паметну и одлучну девојку, која жели да остави печат и ван својих краљевских дужности. Она постаје прва девојка у Изабранима, тајном друштву посвеќеном одбрани Еллцрyја. На крају прве сезоне она започиње везу с Wилом, а онда се жртвује да би спасила Еллцрyје. Еретриа (Ивана Баqуеро) је одрасла у групи луталица И лопова, па је од малих ногу била принуѓена да верује својим инстинктима, како би преживела. Живот је није мазио, што је код ње изазвало велико неповерење према свима. Сусрет с Амберле и Wилом прво јој се чинио као савршен бег од њене банде, али временом увиѓа да је то можда била њена судбина.
“Хронике Сханнара” настале су по узору на истоимену књигу Террyја Броокса. Аутори и извршни продуценти су Алфред Гоугх И Милес Миллар (радили су на серији “Смаллвилле”), док се као још један извршни продуцент појављује Јон Фавреау (режисер два наставка “Ирон Мана”). У осталим улогама се појављују Аарон Јакубенко (као Андер) и Јохн Рхyс Давиес (као Евентине), а комплетна серија је снимана на Новом Зеланду.

Беше на каналите:

SciFi  AXN Spin  AXN  RTL Zwei  

Препораки
  • Изгубени (2004)

    image
    Од 324 патници на летот 815 само седумдесет преживуваат по падот на авионот. Распоредени се на три локации на таинствен остров во Јужниот Пацифик. Ние одблиску ќе...
  • Млади мутанти нинџа корњаче (2012)

    image
    У америчкој иначици серијала гласове Ниња корњачама дали су Сеан Астин (познат по својим улогама хобита Сама у трилогији 'Господар прстенова' те Спиелберговом хит...
  • Лавиринт (2012)

    image
    Приче о двије жене, једној из средњовјековне Француске, а другој из садашњости, испреплеќу се у епској потрази за Светим гралом.
  • Остров на фантазиите (2021)

    image
    FANTASY ISLAND takes place at a luxury resort, where literally any fantasy requested by guests is fulfilled... although they rarely turn out as expected; delving...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.