Сир Давид Аттенбороугх говори о животињама које су га се особито дојмиле. У свакој ќе епизоди представити двије различите животиње које повезује сличан хир еволуције.
Зашто су двије малене животиње са супротних крајева свијета уздрмале знанствену заједницу те довеле у питање углед истакнутих знанственика? Зашто се зебре и лептири шепире упадљивим узорцима и бојама? Природа је спирално обликовала нарвалову кљову и пужеву куќицу, али која је томе сврха?
Давид Аттенбороугх је цијели живот посветио документирању свијета природе. Сусрео се с много најнеобичнијих створења, али неке од тих животиња и даље у њему буде нова питања. На примјер, зашто зебра има своје карактеристичне пруге или зашто чудновати кљунаш полаже јаја?
Свака је епизода посвеќена истраживању двају чуда природе која су на неки начин слична или повезана. Серија је снимана на локацијама у Уједињеном Краљевству, а особит приповједачки дар сир Давида Аттенбороугха уклопљен је у прекрасне снимке животиња па стога ова серија није налик ниједној до сада.

Јесте ли знали?
Тијеком повијести истраживачи су проналазили големе спиралне предмете за које је веќина вјеровала да су рогови једнорога. Како ли су само погријешили! Напосљетку је откривено да је то уствари горњи лијеви сјекутиќ мужјака нарвала.
Јарке боје на крилима лептира не ствара пигмент, него минијатурне љуске. Оне рефлектирају свјетлост на различите начине па је ми видимо као плаву, зелену, црвену боју које се прелијевају и својом нас љепотом задивљују.

Беше на каналите:

EXP Natyra  Tring Planet  BBC Earth  RTL Living  ARTE DE  RTL Kockica  HTV3  

Препораки
  • Terra X (1982)

    image
    Terra X - Expedition into the unknown.
  • Civilizations (2018)

    image
    Nine-part series telling the story of art from the dawn of human history to the present day, for the first time on a global scale. It is now nearly half a century...
  • Тарих

    image
  • Древни суперструктури (2020)

    image
    Ова револуционарна серија користи јединствен приступ у удубљивању у инжењерске мистерије иза најпознатијих древних граѓевина на свету, посматрајуц́и их из...
Топ листи

Најави се

TvProfil користи колачиња за да обезбеди подобро корисничко искуство и функционалност на страницата. Повеќе информации за колачињата можете да најдете овде: Полиса на приватност.